15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024

Scurte ştiri

Crivoi a călcat strâmb la Hamburg
Tenismanul Victor Crivoi nu a reuşit calificarea în turul secund al turneului ATP de la Hamburg, dotat cu premii totale de 1,115 milioane de euro, fiind învins la capătul a trei seturi, scor 4-6, 6-4, 6-1, de germanul Daniel Brands. Crivoi, venit din calificări, a trebuit să se mulţumească doar cu un cec de 3.500 de euro. Alt reprezentant al nostru, prezent pe tabloul principal al turneului de la Hamburg, Victor Hănescu, desemnat cap de serie numărul 11, nu va juca în manşa inaugurală, urmând să întâlnească în turul secund învingătorul dintre Jan Hernych (Cehia) şi Kevin Krawietz (Germania).

Nadal speră să redevină lider mondial
Fostul lider mondial Rafael Nadal a revenit pe terenul de antrenament după o lună şi o zi de când a anunţat că nu va participa la Wimbledon şi a afirmat că secretul viitoarelor sale victorii în turnee este să ajungă să alerge normal din nou. „Îmi doresc să intru pe teren şi să alerg normal. Dacă reuşesc să o fac, voi câştiga turnee importante, ceea ce mă motivează să redevin lider. Va fi dificil să recuperez primul loc în clasamentul ATP, dar am 23 de ani, un avantaj în faţa celor 27-28 de ani ai lui Federer. O carieră de sportiv nu se încheie la vârsta mea. Am încredere că am timp să lupt şi să ajung mai sus, să câştig titluri importante“, a afirmat Rafael Nadal, care va juca peste două săptămâni la Montreal, apoi la Cincinnati, iar la finalul lunii august, turneul de Mare Şlem de la US Open.

Debut promiţător pentru poloişti la CM
Reprezentativa de polo a României a debutat cu o victorie la Campionatul Mondial de la Roma, învingând cu scorul de 6-4 pe Macedonia, într-un joc din Grupa D. Tricolorii au reuşit să câştige doar una dintre cele patru reprize, pe cea de-a treia: 1-1, 2-2, 3-0, 0-1. Italia urma să întâlnească aseară Statele Unite ale Americii în celălalt meci al primei etape din Grupa D. România va disputa următorul meci astăzi, de la ora 22.00, cu Italia, reprezentativa ţării gazdă, iar vineri va întâlni SUA, în ultima partidă din faza grupelor. Câştigătoarele celor patru grupe ale competiţiei se vor califica direct în sferturile de finală, în timp ce ocupantele poziţiilor doi şi trei vor disputa baraje pentru accesul în antepenultima fază a întrecerii.

Românii şi-au aflat adversarii
Formaţiile româneşti de handbal şi-au aflat ieri adversarele din cupele europene, în urma tragerii la sorţi de la Viena. Formaţia feminină Oţelul Galaţi va întâlni ZRK Kikinda (Serbia), iar HCM Baia Mare, pe GAS Anagennisi Artas (Grecia) în turul doi al Cupei EHF. Ambele echipe româneşti vor juca meciul tur acasă, pe 3/4 octombrie, în timp ce returul se va disputa în deplasare pe 10/11 octombrie. În Cupa Cupelor, echipa feminină Dunărea Brăila va întâlni în turul trei preliminar formaţia macedoneană Vardar Osiguranvanje, meciul tur urmând să aibă loc la Brăila, pe 31 octombrie sau 1 noiembrie, în timp ce returul se va disputa o săptămână mai târziu în Macedonia. La masculin, UCM Reşiţa va întâlni în turul doi al Cupei EHF pe învingătoarea meciului dintre HCB OKD Karvina (Cehia) şi HB Dudelange (Luxemburg). Elevii lui Aihan Omer vor juca meciul tur pe teren propriu pe 10/11 octombrie, în timp ce returul este programat pe 17/18 octombrie. UCM Reşiţa va juca în premieră în EHF, după ce timp de trei sezoane consecutive a câştigat Challenge Cup. Formaţia Steaua MFA va juca în turul trei al Cupei Cupelor cu gruparea italiană HC Conversano, meciul tur va avea loc în Italia pe 14/15 noiembrie, în timp ce returul va fi pe 21/22 noiembrie, pe teren propriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS