11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Răpirea din serai“, pe strada Râului

„Răpirea din serai“, pe strada Râului

Scandal pe strada Râului din Craiova! Stela Drăghina, zisă Gabi, de 14 ani, din Craiova, a fost dată dispărută de părinţi şi rude. După cum au declarat neamurile, fata, de etnie romă, a fost luată pe sus de nişte persoane, lovită în cap şi băgată într-o maşină ce a plecat în trombă.

Totul a început în urmă cu doi ani, când, conform tradiţiilor ţigăneşti, familia fetei a logodit-o pe minoră cu Claudiu Iovan, un tânăr din Craiova. Numai că fericirea nu a durat foarte mult în casa tinerilor căsătoriţi şi părinţii fetei au luat decizia să rupă logodna şi să o recăsătorească, nemulţumiţi de viitorul lor ginere.
Marţi după-amiază însă, în jurul orei 17.00, tânăra ar fi fost luată pe sus de nişte persoane şi de atunci nimeni nu mai ştie nimic despre ea. „Fata se ducea la magazin să cumpere cafea şi, la un moment dat, dintr-o maşină au coborât doi inşi care au lovit-o în cap şi au băgat-o cu forţa pe bancheta din spate. Imediat, copiii de pe stradă au început să strige şi au aruncat cu pietre după ei, dar, degeaba, că au reuşit să scape“, a declarat mama tinerei. „Pe nepoata mea au luat-o părinţii fostului ei logodnic şi au dus-o la neamurile lor, tocmai în Gorj, unde o ţin împotriva voinţe sale. Fata vrea să vină acasă, dar ei se opun“, a adăugat mătuşa tinerei.
Mama minorei răpite a depus imediat plângere la poliţie, în speranţa că oamenii legii vor face tot posibilul să îi aducă odrasla acasă. „A fost depusă o sesizare la Secţia 2 Poliţie de către mama tinerei, pe motiv că fata a fost luată de pe stradă de anumite persoane şi nu s-a mai întors la domiciliu. Reprezentanţii Secţiei 2 Poliţie întreprind acţiuni de căutare a minorei şi, după ce aceasta va fi găsită, urmează să fie audiată pentru clarificarea întregii situaţii şi pedepsirea vinovaţilor“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, subcomisar Florentina Popescu.
Astfel de practici sunt destul de frecvente în rândul familiilor de romi din Craiova. Zeci de minore sunt logodite pe bani mulţi de către părinţi, pentru ca, mai apoi, tot ei să încerce desfacerea logodnei. Autorităţile se dovedesc neputincioase în faţa acestor practici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII