21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjViolatorul unei fetiţe, prins după doi ani în Grecia

Violatorul unei fetiţe, prins după doi ani în Grecia

Gorjeanul Liviu-Gheorghe Greuruşi, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru violarea unei fetiţe de cinci ani din Baia de Fier, a fost prins de poliţia din Grecia şi trimis în România.

Un gorjean acuzat în 2007 de violarea unei fetiţe de cinci ani a fost prins la aproape doi ani de la comiterea faptei. Liviu-Gheorghe Greuruşi, de 23 de ani, din Polovragi, fusese dat în urmărire internaţională, după ce poliţiştii gorjeni au încercat în zadar să îl găsească. Violul s-a petrecut pe 7 iunie 2007 în comuna Baia de Fier, iar gorjeanul a reuşit să fugă de la locul faptei şi chiar să treacă graniţa. Pornind de la mandatul de urmărit internaţional pe care îl avea pe numele său, poliţiştii din Grecia l-au identificat pe acuzat, care între timp a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. O echipă de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj l-a escortat pe Liviu-Gheorghe Greuruşi din Grecia şi l-a introdus la sfârşitul săptămânii trecute în arestul IPJ din Târgu Jiu.

Momită cu cireşe

Violul pentru care a fost condamnat Liviu-Gheorghe Greuruşi i-a îngrozit la pe localnicii comunei gorjene Baia de Fier. Tânărul fusese condamnat înainte de comiterea faptei pentru violenţe şi alte agresiuni. În vara anului 2007, în timp ce trecea prin comuna Baia de Fier, a acostat-o pe minoră, care se afla împreună cu un frate mai mare cu un an. Cei doi au fost duşi pe un deal de la marginea comunei, după ce li s-a promis o pungă cu cireşe. Fratele fetei a fost alungat de Liviu Greuruşi, care a violat-o pe fetiţă, găsită plângând de un consătean. După ce a aflat de la fiica ei ce se întâmplase, mama a sunat la poliţie, care a declanşat o anchetă. Din nefericire, violatorul a reuşit să scape, fiind prins abia după doi ani de la comiterea faptei. Liviu Greuruşi a fost însă condamnat în lipsă de o instanţă din Gorj şi are de stat după gratii 20 de ani.

Alt violator reţinut

Alt gorjean acuzat de violarea unei fete de 14 ani a fost reţinut de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. Incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în comuna Târgu Logreşti. Fata, care stă împreună cu mama sa în localitatea Moşteni, a fost acostată de Laurenţiu George Cazan, de 28 de ani, din comuna Bustuchin, satul Pojaru. Tânăra a fost urcată cu forţa într-o maşină şi dusă la marginea comunei Târgu Logreşti. Aici, Laurenţiu Cazan a întreţinut raporturi sexuale cu minora împotriva voinţei acesteia. Bărbatul a fost reţinut duminică în baza unei ordonanţe, iar ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, cu propunerea de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII