16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBraconierul care şi-a ucis prietenul la vânătoare, în libertate

Braconierul care şi-a ucis prietenul la vânătoare, în libertate

Bărbatul din Constanţa care şi-a împuşcat mortal prietenul la vânătoare, în pădurea Frunzaru de la Sprâncenata, este cercetat în stare de libertate.

Eduard Oskar Timi, braconierul care în noaptea de sâmbătă spre duminică şi-a împuşcat mortal prietenul cu care se afla la vânătoare, în pădurea Frunzaru, din Sprâncenata, judeţul Olt, a fost lăsat în libertate. „În urma audierilor, procurorul de caz a decis cercetarea acestuia în stare de libertate. Bărbatul este anchetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor“, a declarat procurorul Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
Eduard Oskar Timi, de 38 de ani, din Constanţa, l-a împuşcat mortal pe Daniel Năstase, de 37 de ani, din Sprâncenata, în timp ce se aflau la vânătoare de mistreţi. Eduard venise la Sprâncenata împreună cu Nicuşor Năstase, din Constanţa, fratele lui Daniel, pentru a-l ajuta să schimbe nişte geamuri şi uşi la locuinţa sa. Sâmbătă seară, Daniel şi Eduard au luat două arme, una marca IJ, calibrul 12 mm, şi o armă de tir, tip UMC, calibrul 5,7 mm, ambele deţinute legal de Nicuşor, şi au plecat să vâneze mistreţi, pe raza localităţii. Eduard le-a povestit anchetatorilor că arma s-a descărcat accidental. „Autorul faptei susţine că victima a strigat la el să se ferească pentru că se apropia o turmă de mistreţi. El s-a aruncat la pământ, iar în acel moment arma de tir pe care o avea în mână s-a descărcat. De asemenea, a declarat că se afla pentru prima dată la vânătoare, dovadă fiind faptul că nu ştia să mânuiască o armă. Cât despre victimă, nu am stabilit, deocamdată, dacă mai fusese la vânătoare şi de unde ştia să folosească arma“, a mai spus Adrian Aspra.

Moarte violentă

Potrivit anchetatorilor, Eduard Oscar este în stare de şoc şi regretă cele întâmplate. El a povestit amănunţit cum s-au petrecut lucrurile în acea noapte. Oamenii legii au stabilit că moartea victimei, împuşcată în zona intercostală dreaptă, a fost violentă, glonţul străpungându-i o parte dintre organele interne. „În urma necropsiei, medicul legist a stabilit că moartea victimei a fost violentă. Ea a fost cauzată de un tamponament cardiac, consecinţă a unei plăgi împuşcate toraco-abdominale penetrante cu afectare cardiacă. Glonţul a străpuns rinichii şi ficatul victimei, a ricoşat în coasta 12 şi s-a oprit în inimă“, a explicat procurorul Aspra.
În prezent, anchetatorii aşteaptă rezultatul expertizei balistice a armei UMC, cu care a fost împuşcată victima, urmând să stabilească dacă aceasta s-a descărcat accidental sau prin apăsarea pe trăgaci, dar şi distanţa de la care s-a tras.
Cele două arme au fost ridicate de poliţişti. Aceştia au găsit la domiciliul părinţilor lui Daniel Năstase încă două, şi acestea deţinute legal tot de fratele său, Nicuşor.

Proprietarul armelor nu este anchetat

Procurorii spun că proprietarul armelor nu este cercetat în acest caz. „Deocamdată, proprietarul armelor nu este prins în acest dosar. Probabil, zilele următoare vor fi efectuate cercetări pentru a stabili dacă a respectat regimul armelor şi muniţiilor şi cum au intrat victima şi autorul în posesia lor. Tot ce ştim cu exactitate până în prezent este faptul că armele sunt deţinute legal. Urmează, de asemenea, să stabilim şi scopul pentru care ele au fost aduse de posesor de la Constanţa“, a mai spus Adrian Aspra. Dacă va fi găsit vinovat, Eduard Oskar Timi riscă până la 20 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII