12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTânără împuşcată în cap de fiul unui poliţist

Tânără împuşcată în cap de fiul unui poliţist

O tânără de 19 ani se zbate între viaţă şi moarte pe patul Spitalului de Urgenţă Craiova, după ce ieri a fost împuşcată în cap de fiul unui poliţist, la care locuia cu chirie. Anchetatorii au stabilit din primele verificări că puşca s-a descărcat accidental, în timp ce băiatul se plimba cu ea prin casă.

O tânără din comuna doljeană Celaru, care locuia cu chirie la domiciliul agentului-şef Nelu Dinu din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova, a fost rănită grav ieri, în jurul prânzului, fiind împuşcată în cap de fiul poliţistului.


UPDATE: Alexandra Iancu a murit în urmă cu câteva minute în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Mai multe detalii:

http://www.gds.ro/Ultima%20ora/2009-06-26/Alexandra+Iancu+a+murit

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, la ora 10.55, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi prin 112, de fiica agentului Dinu, că într-o casă de pe strada Jieţului din Craiova a fost tras un foc de armă. La faţa locului a ajuns o echipă de poliţişti, care a stabilit că Ionuţ Dinu, de 20 de ani, din Craiova, student, fiul lui Nelu Dinu, „a manevrat cu neglijenţă o armă de tir cu glonţ, care s-a descărcat accidental“. Proiectilul a lovit-o în cap pe Alexandra Ioana Iancu, de 19 ani, care locuia în gazdă la familia Dinu. Tânăra, absolventă a Liceului Teoretic „Henri Coandă“ din Craiova, a fost transportată la Spitalul de Urgenţă mai mult moartă decât vie, însă medicii au reuşit să o resusciteze şi au transferat-o la Clinica de Terapie Intensivă. „Pacienta prezintă o plagă penetrantă parietală dreapta. A venit la noi în stop cardiorespirator şi a fost resuscitată, iar acum este în comă de gradul IV. Pronosticul este rezervat în cazul său“, a spus dr. Cristina Calangiu, directoarea Spitalului de Urgenţă Craiova.

Împuşcată cu arma agentului

Anchetatorii au mai stabilit că puşca de tir UMC, de calibrul 5,6 milimetri, cu glonţ cu pulbere explozivă, cea cu care a fost împuşcată tânăra, este deţinută legal de agentul Nelu Dinu. Din declaraţiile tânărului, s-a stabilit că acesta încerca să mute arma dintr-o cameră în alta, însă, pe un hol, i-a scăpat din mână şi s-a descărcat, glonţul lovind-o în cap pe Alexandra Ioana Iancu, care se afla în camera sa, pe pat.
Poliţiştii doljeni au mai precizat că în acest caz cercetările continuă sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de armă letală fără drept. Ionuţ Dinu urma să fie audiat de procurorul de caz, iar arma să fie expertizată. Ofiţerii din cadrul Biroului Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice trebuie să stabilească dacă au fost îndeplinite condiţiile de deţinere, asigurare şi păstrare a armei şi, mai ales, de ce puşca era încărcată. Urmează ca, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimei, să se stabilească şi încadrarea juridică a faptei.

Fata susţinea bacalaureatul

Reprezentanţii Inspectora-tului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, dar şi conducerea Liceului Teoretic „Henri Coandă“ din Craiova au rămas şocaţi de cele întâmplate. Atât colegii, cât şi cadrele didactice din unitatea şcolară au doar cuvinte de laudă la adresa Alexandrei, caracterizând-o ca un copil de excepţie, plină de viaţă şi cu rezultate deosebite la învăţătură. Ioana a terminat clasa a XII-a, iar în aceste zile susţinea examenul de bacalaureat. La primele două probe orale, limba română şi limba engleză, a obţinut notele 9, respectiv 8,50. „Este o elevă extraordinară, optimistă, dar şi foarte inteligentă. Media celor patru ani de liceu, de când este eleva noastră, este 8,61. Singura problemă însă era de natură socială, tânăra provenind dintr-o familie cu venituri modeste din satul Soreni, comuna Celaru. Şi-a găsit cu greu chirie, iar în ultimul timp ştim că stătea cu gazdă la prietena şi colega ei de clasă, la familia Dinu“, a precizat Marian Buşe, dirigintele clasei a XII-a G.

Alexandra, colegă de cameră cu sora lui Ionuţ Dinu

Şefa clasei a XII-a G, Loredana, a rămas şocată de vestea că fata care i-a fost colegă timp de patru ani, Alexandra, se zbate acum între viaţă şi moarte pe patul spitalului. „Este o fată extraordinară, care a trăit în limitele posibilităţilor. Stătea în gazdă la colega noastră, care locuieşte la casă, fata familiei Dinu, de care Alexandra se ataşase foarte mult. Erau foarte bune prietene, aveau grijă una de alta. Chiar ieri (miercuri – n.r.), la proba orală de limba engleză, au fost aduse la şcoală de fiul familiei Dinu. Sunt convinsă că nenorocirea s-a întâmplat în urma unui accident şi resping ideea că Alexandra ar fi fost împuşcată de fratele prietenei sale“, a spus Loredana.   
Alexandra Iancu urma să susţină astăzi proba scrisă la limba şi literatura română, apoi avea programată proba la matematică, pentru ca în final să susţină examene la anatomie şi fiziologie umană şi la educaţie fizică şi sport. Ca mulţi dintre elevii Liceului Teoretic „Henri Coandă“, şi Alexandra îşi exprimase intenţia de a urma o carieră în domeniul medical, dorind să se înscrie la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova.

Părinţii tinerei, în stare şoc

Mihai Iancu, tatăl Alexandrei, angajat al Primăriei Celaru, a aflat despre nenorocire prin telefon. Reprezentanţii Primăriei Celaru au explicat că, atunci când a aflat despre nenorocire, bărbatului i s-a făcut rău şi a căzut din picioare. Acesta împreună cu soţia sa Maria, angajată la o firmă de pază din Craiova, au ajuns cât de repede au putut la Spitalul de Urgenţă şi nu au plecat din faţa uşii Secţiei de Terapie Intensivă, în speranţa că medicii le vor da o veste bună.

Păstrarea armelor letale

În Hotărârea nr. 130/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, se precizează:
Art. 14. – (1) Titularul dreptului de deţinere este obligat să păstreze armele şi muniţiile letale la domiciliul sau la reşedinţa menţionată în permisul de armă în dulapuri sau casete metalice special amenajate, omologate de Autoritatea Naţională pentru Omologarea Armelor şi Muniţiilor, care sunt asigurate cu cel puţin două sisteme de închidere independente, cu cheie sau cifru, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate.
(2) Dulapurile sau, după caz, casetele trebuie să fie prevăzute cu compartimente diferite care să fie asigurate fiecare cu un sistem de închidere, pentru păstrarea muniţiei separat de arme, a închizătoarelor aparţinând carabinelor şi, după caz, a piesei a treia la arme letale lungi cu ţevi basculante.
Dacă nu respectă regulile, deţinătorul primeşte amendă între 5.000 şi 10.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

101 COMENTARII