5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Strada şi avaria

În seria „O stradă spartă pe zi“, sezonul „Una proaspăt asfaltată“, Compania de Apă „Oltenia“ SA Craiova s-a dat ieri în spectacol pe strada George Enescu, reabilitată în iarna trecută.
Reţeaua de apă administrată de Compania de Apă „Oltenia“ SA a cedat la intersecţia străzilor George Enescu şi Paşcani, provocând inundaţie la subsol. Angajaţii companiei au înţeles probabil pericolul cu mult timp înainte, fiindcă, anterior intervenţiei de reparaţie, în zonă fusese amplasat un indicator de avertizare. Nimeni nu s-a scufundat până ieri, când muncitorii s-au apucat să spargă. Ei nu au mai aşteptat nici pompele, ca să tragă apa, ci s-au apucat să arunce noroiul cu găleata. „Pe strada George Enescu a avut loc o avarie a sistemului de alimentare cu apă, probabil din cauza vechimii reţelelor, şi s-a solicitat autorizaţie pentru intervenţie de către Compania de Apă «Oltenia» SA“, a spus purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu.
Cu o zi înainte, marţi, angajaţii Companiei de Apă „Oltenia“ SA luaseră la ţintă bulevardul 1 Mai, reparat în primăvara anului trecut. Ei au cuplat instalaţiile pentru udat spaţii verzi.

Cavernă la giratoriu

Pe strada Caracal, la intersecţia cu strada Henri Coandă, muncitorii care lucrează la amenajarea sensului giratoriu au avut surpriza de a găsi o cavernă, în care era să pice un utilaj greu. „Voiam să facem săpături pentru fundaţie, fiindcă ni s-a spus că săptămâna aceasta trebuie terminat sensul giratoriu, că s-a stabilit unde vom construi rondul. La un moment dat, am simţit cum se lasă maşina într-o parte. Am dat repede înapoi şi am mutat utilajul în zona îngrădită. Ne-am dus apoi să vedem ce e acolo. Se făcuse o gaură de vreun metru pătrat! Am anunţat şeful de şantier şi au venit ăia de la primărie şi ne-au pus să astupăm cu cărămidă“, a povestit un muncitor. Gaura despre care vorbea omul fusese lăsată tot de Compania de Apă „Oltenia“ SA şi probabil accidental astupată, spun reprezentanţii Primăriei Craiova. „Este vorba despre o gură de acces la nişte cămine din reţelele Companiei de Apă“, a arătat purtătoarea de cuvânt a primăriei, Carmen Licu.
Ea susţine că toate traseele acestor reţele şi gurile de vizitare au fost trasate în avizul pe care furnizorul îl emite înainte de începerea lucrărilor la infrastructură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII