6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDa’ cu semnu’ ce-aţi avut?

Da’ cu semnu’ ce-aţi avut?

Trei tineri doljeni s-au ales cu dosare penale după ce, ieri- dimineaţă, au distrus 16 indicatoare rutiere, în timp ce se întorceau de la o cârciumă.

Şoferii care au trecut ieri- dimineaţă pe DN6 B, între Şimnicu de Sus şi Craiova, au avut surpriza să constate că mai multe indicatoare rutiere fuseseră îndoite sau – chiar rupte.

Distracţie de noapte

Cinci prieteni – Gabi Chiriţă, de 19 ani, Alexandru D., de 16 ani, ambii din Craiova, Constantin Roşu, de 20 de ani, din Orodel, Adrian Vava, de 19 ani, din Daneţi, şi Florin Minciună, de 19 ani, din Orodel – au făcut luni o vizită unui amic din comuna doljeană Şimnicu de Sus. Din vorbă-n vorbă şi din pahar în pahar, s-a făcut ora 3.00 dimineaţa, iar cei cinci au plecat înapoi către Craiova. Au luat-o pe jos, negăsind nici un mijloc de transport.
Trei dintre ei – Roşu, Vava şi prietenul lor minor – şi-au găsit o ocupaţie, ca să se distreze şi să li se pară mai scurt drumul până la intrarea în oraş. Profitând de întuneric, s-au apucat să îndoaie stâlpii tuturor indicatoarele rutiere. Pe unele le-au doborât la pământ, pe altele chiar le-au rupt, aruncându-le la câţiva metri. Au făcut asta până la intrarea în Craiova, în dreptul Cimitirului Nord, unde norocul i-a părăsit. O patrulă a Poliţiei Comunitare Craiova i-a surprins în flagrant, în momentul în care încercau să doboare indicatorul care anunţa o curbă la dreapta.
Toţi cei cinci membri ai grupului au fost predaţi Secţiei 4 Poliţie, ai cărei poliţişti, într-un timp record, i-au audiat şi au lămurit situaţia.

După faptă şi răsplată

Ieri-dimineaţă, puţin după ora 9.00, angajaţii de la Drumuri s-au apucat să înlocuiască indicatoarele deteriorate „Se mai fură câte un semn de circulaţie, dar cu o distrugere de aşa amploare nu ne-am mai confruntat. Au fost vandalizaţi 16 stâlpi şi indicatoare, pentru a căror înlocuire noi suntem nevoiţi acum să cheltuim peste 5.000 de lei“, a menţionat Lucian Nisipaşu, adjunctul şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Craiova.
Contravaloarea înlocuirii stâlpilor va fi până la urmă recuperată de la cei trei distrugători de indicatoare. În plus, Alexandru D., Constantin Roşu şi Adrian Vava riscă între şase luni şi doi ani de puşcărie, în urma dosarului penal întocmit pe numele lor de poliţiştii de la Secţia 4. Cei trei sunt cercetaţi pentru „distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a indicatoarelor rutiere“, infracţiune prevăzută şi sancţionată de art. 92 din Codul Rutier. De fapt, învinuiţii şi-au şi recunoscut vinovăţia în faţa poliţiştilor, sperând că vor primi o sancţiune mai blândă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII