10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest la Severin

Protest la Severin

300 de angajate de la o fabrică de confecţii din Drobeta Turnu Severin au protestat ieri-dimineaţă pentru că nu şi-au primit salariile de două luni, fiind în pericol să-şi piardă locurile de muncă.

Fabrica de confecţii la care lucrează cele 300 de femei a intrat în faliment. Un investitor grec i-a propus administratorului să preia atelierul în franciză şi o chirie de 9.500 de euro, dar românul nu este de acord. Pentru că patronul grec nu le poate comunica nimic concret femeilor, acestea au cerut explicaţii lichidatorului judiciar din Severin, care se ocupă de această fabrică, însă femeile au fost date afară. Acestea spun că de două luni nu şi-au mai primit salariile.
„Am cerut domnului lichidator explicaţii, dar el ne-a închis uşa în nas. Nu înţelegem de ce nu vrea să accepte oferta de închiriere de 9.500 de euro“, a spus Alina Vlădăşel, croitoreasă.
Angajatele sunt în preaviz de 15 zile, din 9 iunie, după care vor fi trimise în şomaj. „Eu lucrez de opt ani, de când s-a înfiinţat fabrica, şi nu am avut niciodată probleme cu banii sau cu patronul. Înţelegem că este criză, dar asta nu înseamnă că, dacă un om îţi propune o afacere, tu laşi pe drumuri 300 de angajaţi. Avem şi noi datorii, avem copii acasă. Eu am o fetiţă de doi ani, cu ce o cresc dacă rămân în şomaj?“, a spus Adela Safta, altă croitoreasă.
Investitorul grec spune că el vrea să extindă fabrica şi să mai angajeze croitorese, dar, dacă i se pun piedici, va renunţa.
„Astăzi (ieri – n.r.),  la ora 13.00, trebuia să mă întâlnesc cu domnul Motoi, domnul administrator, şi să îi propun oferta de închiriere pe suma de 9.500 de euro. Se pare că dânsul nu prea pare interesat. Eu vreau să investesc, să extind atelierul, să angajez mai multe femei calificate, însă în asemenea condiţii nu se poate“, a spus Dimitrio Mandalis, investitorul grec.
După ce au protestat în faţa atelierului, cele 300 de femei au mers şi în faţa sediului prefecturii, dar nu au fost băgate în seamă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII