7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinisterul Educaţiei, dator profesorilor universitari

Ministerul Educaţiei, dator profesorilor universitari

Angajaţii Universităţii din Craiova, cadre universitare, dar şi personal auxiliar, riscă să nu-şi încaseze drepturile salariale în luna iunie, deoarece banii nu au fost trimişi până la această dată de Ministerul de Finanţe şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei. Nici în luna mai, cadrele universitare nu şi-au primit drepturile salariale de la Ministerul Educaţiei, banii fiind asiguraţi din fondurile Universităţii din Craiova.
„Apreciem efortul Universităţii şi al facultăţilor de a plăti din fonduri proprii salariile de bază pentru luna mai. Aceşti bani erau destinaţi dotărilor, reparaţiilor şi dezvoltării bazei materiale. Din nefericire, vom spune adio tuturor investiţiilor necesare! Pentru luna iunie, nu mai avem soluţii pentru asigurarea salariilor angajaţilor Universităţii din Craiova. În mod sigur, vom ajunge la proteste pentru a lupta pentru drepturile angajaţilor centrului universitar craiovean“, a precizat prof. dr. ing. Nicu George Bîzdoacă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Universitare ale Universităţii din Craiova.
Sindicaliştii universitari avertizează că se confruntă cu o „situaţie de criză, ce nu mai poate fi controlată“, care va lăsa urme adânci în economia şi viitorul economic al României. În centrul universitar craiovean, cadrele universitare, cu doctorate în ţară şi străinătate, care ar trebui să beneficieze şi de alte sporuri în afară de salariile de bază, au ajuns să trăiască doar din indemnizaţiile lunare, nici acelea achitate la data stabilită.
„Toate aceste măsuri luate împotriva sistemului educaţional academic, adică printr-un sacrificiu instituţional, ne îndepărtează şi mai mult de un top 500, fixat ca ţintă în strategia de reformă a actualului guvern“, a adăugat Nicu George Bîzdoacă.
Reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Universitare ale Universităţii din Craiova vor avea o întâlnire joi cu oficialii Ministerului Muncii şi cu cei ai Ministerului Educaţiei, pentru rezolvarea problemelor băneşti ale cadrelor didactice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII