13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA votat cu două mâini

A votat cu două mâini

Primul incident înregistrat ieri la nivel naţional s-a petrecut în Dolj, unde un re-prezentant al alianţei electorale Becali-Vadim a votat de două ori.

Un membru al Biroului Electoral de la Secţia de votare nr. 73 Craiova, amenajată în incinta Şcolii nr. 34 din Craioviţa Nouă, a votat de două ori. Ion Diaconu, de 58 de ani, din localitate, a fost propus de PNG, dar reprezenta Partidul România Mare în biroul electoral al secţiei amintite. Ieri-dimineaţă, în jurul orei 8.45, preşedinta secţiei de votare a observat că Diaconu şi-a exprimat opţiunea atât pe lista permanentă, cât şi pe cea suplimentară de la aceeaşi secţie, aşa că a anunţat poliţia.

Închisoare de la şase luni la cinci ani

„În jurul orei 8.00, două doamne, membre ale secţiei de votare, au hotărât să voteze pe lista suplimentară. Imediat după ele a venit şi dânsul (Ion Diaconu-n.r.), cu buletinul, solicitând să voteze pe lista suplimentară. Eu, de bună-credinţă, nu m-am gândit că locuieşte în circumscripţie, aşa că l-am îndrumat spre o colegă şi am rugat-o să-i dea ştampila şi buletinul de vot. Dânsul a intrat în cabină, a votat şi s-a întors să-şi ia buletinul. Atunci, colega a văzut că mai avea pe el un autocolant cu data de azi“, a relatat Mihaela Totora, preşedinta Secţiei de votare nr. 73.
Chestionat de colegii din biroul secţiei de votare, Ion Diaconu a recunoscut cu seninătate că mai votase o dată, cu circa o oră în urmă, dar pe lista permanentă a aceleiaşi secţii. „Ne-a spus că aşa a crezut dânsul că trebuie să voteze şi pe lista suplimentară, ca toţi ceilalţi membri. Mai mult, a susţinut că nu ştia că n-are voie să voteze de două ori“, a adăugat Mihaela Totora.
Preşedinta secţiei de votare a anunţat imediat Biroul Electoral Judeţean, care a sfătuit-o să cheme poliţia.
Penegistul a fost condus la secţia de poliţie, pentru a da explicaţii în legătură cu cele întâmplate.
În faţa oamenilor legii, el a recunoscut că a votat de două ori, motiv pentru care s-a şi ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vot multiplu. Potrivit art. 22, indice 4, alin. 1 din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, votul multiplu se sancţionează cu închisoare de la şase luni la cinci ani.
La aflarea incidentului, conducerea Biroului Electoral Judeţean a dispus înlocuirea lui Diaconu din Biroul Electoral al Secţiei nr. 73 cu alt reprezentant al PNG.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII