12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrinşi după ce au alimentat şi au fugit

Prinşi după ce au alimentat şi au fugit

Doi tineri doljeni s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat şi conducerea unei maşini cu numere false, după ce marţi noapte au făcut plinul la o staţie Peco din Craiova şi au fugit.
 
Poliţiştii au fost sesizaţi, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 1.00, de un operator-vânzător de la staţia peco Lukoil de pe strada Bariera Vâlcii din Craiova că în staţia peco a oprit un autoturism Ford Mondeo, în care se aflau doi tineri. Ocupantul locului dreapta faţă a coborât şi a alimentat maşina cu 31,5 litri de motorină, în valoare de 109,31 lei, după care s-a urcat în maşină şi au plecat în trombă, fără să achite contravaloarea combustibilului. Angajatul staţiei peco le-a spus poliţiştilor numărul de înmatriculare al maşinii. Autoturismul a fost dat în urmărire, echipajelor de poliţie aflate în patrulare fiindu-le transmise datele maşinii. La scurt timp, Fordul a fost observat de poliţiştii Secţiei 4 şi de un echipaj DPIR, acesta fiind oprit la un semafor de la intersecţia străzii Tabaci cu bulevardul 1 Mai. Maşina corespundea descrierii, însă avea alte numere de înmatriculare decât cele comunicate de operatorul de la peco. Până au ajuns poliţiştii la maşină, culoarea semaforului s-a schimbat în verde, iar şoferul Fordului a pornit spre Ciupercă, după care a virat pe strada Ştirbei Vodă. Poliţiştii au urmărit autoturismul şi l-au oprit la intersecţia străzilor Ştirbei Vodă cu Râului.

Au furat numerele unei maşini parcate

După ce a fost oprită maşina cu care se deplasau cei doi tineri, poliţiştii au stabilit că aceştia sunt Ciprian Grigorie, de 20 de ani, conducătorul auto, şi Ştefan Şarlă, de 18 ani, ocupantul locului dreapta faţă, ambii din comuna doljeană Vela, care locuiesc în Craiova fără forme legale. Din cercetările oamenilor legii s-a stabilit că, în cursul nopţii de luni spre marţi, cei doi au sustras plăcuţele cu numerele de înmatriculare de la un autoturism parcat în cartierul Valea Roşie, după care le-au montat pe maşina lor. S-au dus la staţia peco Lukoil de pe strada Bariera Vâlcii, unde au alimentat maşina cu motorină, şi au fugit fără să plătească, autoturismul fiind condus de Grigorie. După câteva străzi, au oprit maşina şi au schimbat plăcuţele de înmatriculare, punându-le pe cele reale. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au avizat ieri începerea urmăririi penale împotriva celor doi tineri, aceştia fiind cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui autovehicul cu numere de înmatriculare false pe drumurile publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII