11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNu doar vremea doboară avioane

Nu doar vremea doboară avioane

Condiţiile meteorologice ar fi putut contribui la catastrofa în care a fost implicat avionul Airbus A330 al Air France, dar sunt „rareori singura cauză“ a acestui tip de accidente, a anunţat ieri Organizaţia Meteorologică Mondială, citată de AFP.
Aparatul Airbus A330 al Air France, care circula pe ruta Rio de Janeiro – Paris, a dispărut luni dimineaţă deasupra Atlanticului, cu 228 de pasageri şi membri ai echipajului la bord. Se pare că traversa zona de convergenţă intertropicală, cunoscută pentru turbulenţe şi furtuni foarte violente. Norii din această zonă sunt comparabili cu cei de tip cumulonimbus (nori cu mare extindere pe verticală, care pot ajunge până la altitudinea de 12.000 – 14.000 de metri).
Aparatele aviaţiei braziliene au descoperit „fragmente mici“ dintr-un avion în Atlantic, la 650 de kilometri nord-est de insula Fernando de Norohna, fără a putea confirma că este vorba despre Airbus-ul A330 dispărut luni, la bordul căruia se afla şi o româncă.
Trei vase comerciale, două sub pavilion olandez şi unul sub pavilion francez, se aflau ieri în apropiere de zona unde aparatele forţelor aeriene braziliene au reperat resturi ale unui avion şi se îndreptau spre acestea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU