13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident violent la Piatra-Olt

Accident violent la Piatra-Olt

Un bărbat din Vâlcele şi un tânăr din Piatra-Olt au fost la un pas de moarte după ce mopedul pe care se aflau a fost lovit de un autotu-rism. Accidentul s-a petrecut duminică seară, pe strada Victoriei din oraşul Piatra-Olt.

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Vâlcele, judeţul Olt, şi altul de 21 de ani, din Piatra-Olt, au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, după ce mopedul pe care se aflau a fost lovit de un autoturism. Evenimentul rutier s-a petrecut duminică seară. Potrivit poliţiştilor, accidentul s-a produs din cauza neatenţiei în conducere. Daniel Preduţ din Piatra-Olt şi Marin Preduţ din comuna Vâlcele se deplasau cu un moped şi intenţionau să ajungă acasă. La un moment dat, ei au fost loviţi de un autoturism condus de Nicoleta Popa, de 29 de ani, din Piatra-Olt. Potrivit martorilor, maşina se deplasa pe acelaşi sens de mers cu cei doi. Din cauza vitezei prea mari, şoferiţa nu a mai putut evita impactul.
La faţa locului au sosit mai multe echipaje ale poliţiei şi ambulanţe. Victimele au fost transportate la SJU Slatina pentru a primi îngrijirile necesare. Pentru Daniel Preduţ, care a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, plagă scalpată regiune parietală şi traumatism gambă dreaptă, medicii SJU au solicitat transferul către un spital din Craiova. Cealaltă victimă a rămas internată în Secţia chirurgie toracică.

„Am depăşit prin dreapta“

Nicoleta Popa, conducătoarea auto, susţine că a încercat să evite mopedul. „A semnalizat stânga. Am încetinit, aveam în jur de 55 de kilometri/oră. Între timp a făcut dreapta. Eu am zis că pot să-l ocolesc şi am virat dreapta, dar l-am luat în plin. Am frânat cât am putut, dar nu am mai avut cum să evit“, a povestit speriată şoferiţa.
Urmele de frânare rămase pe carosabil o contrazic, însă. Potrivit agentului-şef Virgil Turea, urmele pneurilor rămase pe asfalt depăşeau 26 de metri. De altfel, localnicii din zonă se plâng că autoturismele circulă cu viteză excesivă pe strada respectivă: „Se merge cu viteză prea mare pe strada asta. Să pună un radar, ceva!“.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, şi celor două victime li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În momentul impactului, atât conducătorul motoscuterului, cât şi pasagerul purtau căşti de protecţie. Şoferiţa s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Poliţiştii continuă cercetările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII