10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalClanul Bercea, scos basma curată de anchetatori

Clanul Bercea, scos basma curată de anchetatori

Clanul Bercea este pe cale să scape nepedepsit, după ce anchetatorii au dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul „Bercea-Matei“. Mai mulţi membri ai săi au fost cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, după ce, în ianuarie, au fost la un pas de a-l înjunghia pe fostul viceprimar al Slatinei, Valeriu Matei, şi au dat cu maşina peste prietenul acestuia, fracturându-i piciorul.

Membrii clanului Bercea au fost scoşi de sub urmărire penală săptămâna trecută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Laurenţiu Anghel, fiul interlopului Bercea, au fost implicaţi în luna ianuarie într-un conflict cu fostul viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei, şi un prieten al acestuia, Adrian Văduva. În urma scandalului, Matei şi Văduva au fost la un pas de moarte. Conflictul între cei doi şi clanul Bercea a izbucnit pe strada Piteşti, în faţa unui imobil ce aparţine lui Bercea Mondial.

Declaraţii

Valeriu Matei şi prietenul său au mers la locuinţa lui Bercea pentru a purta o discuţie.  „În perioada în care am fost viceprimarul Slatinei am demarat o acţiune pentru stoparea lucrărilor din Slatina pe care Bercea le efectua fără autorizaţie de construire. Anul trecut, am vândut 300 mp în municipiu unei persoane. Aceasta cred că i-a vândut terenul lui Bercea. În urmă cu două săptămâni, am primit o documentaţie de la Primăria Municipiului Slatina, ca răspuns la o cerere prin care eu aş fi solicitat autorizaţie pentru construirea unei case pe terenul pe care îl vândusem. Bercea m-a sunat să mă duc să îi dau documentele şi mi-a spus că el solicitase primăriei actele respective“, a explicat pentru redactorii GdO, la scurt timp după incident, Valeriu Matei.

„A scos cuţitul şi a vrut să mi-l înfigă în piept!“

Valeriu Matei a povestit şi cum a decurs întâlnirea cu interlopii. „A scos cuţitul şi a vrut să mi-l înfigă în piept! M-am ferit şi m-a lovit în umărul stâng. După aceea, unul dintre fiii lui a venit (cu maşina – n.r.) pe sens invers. Celălalt fiu al lui Bercea (Marian – n.r.) m-a lovit cu bâta. Vecinului meu (Adrian Văduva – n.r.) i-au rupt piciorul“, a mai declarat Matei. El a explicat că toate aceste lucruri se pot dovedi şi că scandalul a fost filmat de două camere de supraveghere ale unei firme din zonă. „Există înregistrări pe două camere de supraveghere ale unei spălătorii din zonă. Apoi, sunt şi cele de la benzinărie, pentru că au venit şi acolo după mine“, a mai afirmat fostul viceprimar.  

„Copilul lui Bercea m-a luat în plin cu maşina“

De teamă să nu fie şi el rănit, Adrian Văduva a folosit un pistol cu gaze, deţinut legal, spun poliţiştii, cu care a tras mai multe focuri de armă în plan vertical. În acel moment, un băiat al lui Bercea, Laurenţiu Anghel, s-a urcat la volanul maşinii sale, un autoturism Skoda Octavia, şi l-a lovit pe Văduva. „Am ajuns acolo şi am oprit maşina. S-a dat jos Vali. În momentul acela, Bercea a scos cuţitul şi a dat în el. M-am dat şi eu jos şi i-am zis: «Ce ai, bă, îl omori?». Apoi m-au luat pe mine. Am tras patru-cinci focuri în plan vertical. A venit fiul lui Bercea cu maşina, de peste drum, şi m-a luat în plin. M-am dat peste cap. Pistolul mi-a căzut, s-a blocat şi a sărit percutorul. Am vrut să plec. M-am urcat în maşina cu care venisem… Cipul era la Vali şi nu am putut pleca. Am trecut apoi strada. În acel moment, m-a luat copilul lui Bercea în plin cu maşina şi mi-a rupt piciorul. Am rămas jos. Bercea a venit şi mi-a dat o bâtă în cap. Acolo, în stradă, am rămas singur şi am chemat ambulanţa. Toţi stăteau pe margine şi se uitau“, a declarat Adrian Văduva, pe patul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
Văduva a fost transportat la spital, unde medicii l-au operat de urgenţă. Potrivit cadrelor medicale, acesta a suferit o fractură deschisă la piciorul stâng. El şi Matei au rămas internaţi în spital.

NUP pentru tentativă de omor

Membrii clanului au fost cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt  pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Săptămâna trecută, Parchetul a hotărât neînceperea urmăririi penale împotriva învinuiţilor din dosarul „Bercea-Matei“. 
„S-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a învinuiţilor Anghel Laurenţiu, pentru tentativă de omor în dauna părţii vătămate Văduva, scoaterea de sub urmărire penală a lui Anghel Sandu, pentru tentativă de omor în dauna părţii vătămate Matei Valeriu, şi scoaterea de sub urmărire penală faţă de Anghel Marian, în dauna părţii vătămate Matei Valeriu, deoarece nu au acţionat cu intenţia de a ucide“, a declarat Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
Acesta a precizat că în cauză s-a dispus declinarea competenţei materiale, astfel că dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. „În continuare, se fac cercetări pentru lovire, distrugere şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cât şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor“, a adăugat Aspra.
Procurorii ar fi trebuit să ţină seama şi de rezultatul raportului medico-legal întocmit în acest caz. Potrivit medicilor de la Serviciul de Medicină Legală Olt, fractura nu putea fi urmare a unei căzături. Conform practicii judiciare în domeniu, tentativă la infracţiunea de omor există chiar dacă leziunile suferite nu au pus în pericol viaţa persoanelor vătămate. „Tentativă la infracţiunea de omor există chiar dacă leziunile suferite nu au pus în primejdie viaţa persoanei vătămate, atâta vreme cât, în raport de regiunea anatomică în care a aplicat lovitura, de obiectul folosit şi intensitatea loviturii, s-a constatat că inculpatul a prevăzut că, în urma acţiunii sale, victima ar putea să moară şi a acceptat survenirea acestui rezultat care, datorită altor împrejurări sau situaţii, nu s-a produs…“,  se arată într-o sentinţă penală pronunţată de Tribunalul Olt într-un dosar similar. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII