12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal7,3 milioane de lei pentru exproprieri la podul Calafat - Vidin

7,3 milioane de lei pentru exproprieri la podul Calafat – Vidin

Ministerul Transporturilor va plăti aproximativ 7,3 milioane de lei pentru exproprierea a circa 267.851 de metri pătraţi necesari desfăşurării lucrărilor de construcţie a infrastructurii conexe de pe teritoriul românesc a podului peste Dunăre de la Calafat – Vidin, potrivit unei hotărâri de guvern.
Suma de 7,3 milioane de lei va fi plătită din bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, potrivit HG care a intrat în vigoare pe 21 mai.
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a semnat, în luna mai, cu firmele asociate Azvi şi Vimac, un contract de 66,9 milioane de euro pentru lucrările de construcţie a infrastructurii rutiere şi feroviare de acces la podul peste Dunăre de la Calafat – Vidin, a anunţat joi ministerul.
„Contractul de lucrări de construcţie a infrastructurii rutiere şi feroviare de acces la podul peste Dunăre de la Calafat – Vidin are o valoare totală de 66.900.285,70 euro, fără TVA, din care 33.827.745 de euro constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană prin facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurată de la bugetul de stat“, se arată în anunţul ministerului.
Prin implementarea acestui proiect se doreşte asigurarea accesului la noul pod peste Dunăre, ce se va construi la Calafat – Vidin, prin realizarea infrastructurii feroviare şi rutiere.
Activitatea antreprenorului se va desfăşura într-un interval de 48 de luni, care acoperă perioada de execuţie a lucrărilor (24 de luni) şi perioada de notificare a defecţiunilor (următoarele 24 de luni după execuţia lucrărilor).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU