22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZebrele amplasate necorespunzător, un pericol pentru târgujieni

Zebrele amplasate necorespunzător, un pericol pentru târgujieni

Viaţa locuitorilor din Târgu Jiu este pusă în pericol de trecerile de pietoni situate în faţa staţiilor de autobuz şi troleibuz ori în apropierea staţiilor de taxi sau maxi-taxi.

Pe anumite străzi din Târgu Jiu este o aventură să traversezi. Nici măcar semaforul nu îi poate opri pe acei conducători auto care doresc să ajungă la destinaţie mult mai repede, ignorând regulile elementare de comportament în trafic. În anumite cazuri, legea nu este respectată cu bună ştiinţă, pentru a-i împăca atât pe pietoni, cât şi pe conducătorii auto.
Cele mai la îndemână exemple sunt trecerile de pietoni amplasate în faţa staţiilor de troleibuz şi autobuz din zona Gării Târgu Jiu. Strada respectivă este una dintre cele mai aglomerate din Târgu Jiu, având în vedere faptul că aici se află una din principalele porţi de intrare în oraş.
Lângă Gară se află şi autogara, sute de autobuze îngreunând zilnic traficul în zonă.

Traversare „la noroc“

Trecerea de pietoni care pune în pericol viaţa celor care doresc să ajungă de pe un trotuar pe altul este situată la zece metri de staţia de troleibuz din faţa gării. Cei care se aventurează să traverseze prin faţa troleibuzului trebuie să fie vigilenţi, pentru că altfel riscă să nu mai ajungă pe trotuarul de vizavi, ci la Spitalul de Urgenţă.
Pensionarii, care se deplasează mai greu, sunt cei mai expuşi. „Când treci strada trebuie să ai şi noroc. Eu merg des la ţară şi, când trec pe zebra de la gară, este destul de riscant. Dacă ar fi în spatele troleibuzului, am fi mai protejaţi. Ce te faci cu un om care se deplasează în cârje sau în căruciorul cu rotile, că are nevoie de mai mult timp să ajungă în partea cealaltă?!
Poate că şoferii de pe troleibuze sunt atenţi şi încearcă să dea prioritate pietonilor, dar nu este nici vina lor că zebra e aşa de aproape de staţie. Şi în autobuz sunt oameni care se grăbesc, pentru că vor să ajungă la serviciu sau unde au treabă, iar şoferul nu poate aştepta după toată lumea“, a declarat Constantin P., de 64 de ani, pensionar din Târgu Jiu.

Altă zebră, acelaşi loc

În zona Gării din Târgu Jiu se mai află o zebră situată în faţa unei staţii de troleibuz şi autobuz. În apropierea staţiei, mai exact în intersecţia din faţa sediului ELECTRICA, poliţiştii de Serviciul Rutier aplică foarte des amenzi conducătorilor auto care nu respectă „indicaţiile“ semafoarelor şi pun în pericol viaţa pietonilor. Altă zonă unde sunt puşi la încercare nervii pietonilor este cea a Parcului Central, la trecerea amplasată la numai câţiva metri de staţia de taxi, dar şi la aceea care leagă trotuarul de lângă Piaţa Centrală cu intrarea în Parcul Central, de lângă podul peste râul Jiu. Zebra respectivă se află în calea dubiţelor, aici aflându-se şi un spaţiu destinat şoferilor care efectuează transporturi în regim maxi-taxi. „Traficul în Târgu Jiu este infernal dimineaţa şi, mai ales, la ora 16.00, când lumea iese de la serviciu. Sunt treceri de pietoni care fragmentează circulaţia autoturismelor. Mie mi-ar uşura munca o zebră amplasată cât mai departe de staţie, pentru că nu ştii unde să fii atent mai întâi: la călătorii care urcă şi coboară, la uşile care se închid, să nu se producă accidente nedorite, sau la trecerea de pietoni situată la câţiva metri în faţă, pe unde traversează cinci-şase persoane?!“, a spus Cristi S., şofer pe troleibuz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS