19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljISJ Dolj este dator elevilor navetişti

ISJ Dolj este dator elevilor navetişti

ISJ Dolj nu are bani pentru decontarea navetei elevilor. În consecinţă, datoriile acumulate de la începutul anului şi până în prezent pentru decontarea transportului elevilor au ajuns la 1,2 milioane de lei. Problemele nu se opresc însă aici. Deşi este sfârşitul lunii mai, ISJ Dolj nu are nici acum bugetul aprobat de Ministerul Educaţiei, lucrând pe unul provizoriu. Reprezentanţii ISJ Dolj sunt nevoiţi să solicite lunar bani pentru salariile angajaţilor instituţiei, dar şi pentru cele ale personalului de la cluburile şi palatele copiilor şi de la Casa Corpului Didactic.
„Am primit de la Ministerul Educaţiei credite pentru olimpiadele şi concursurile şcolare. Lunar, solicităm bani pentru salarii, dar şi pentru decontarea transportului elevilor, care fac naveta până la unitatea şcolară. Am primit doar bani pentru salarii. Nu am primit nici un leu pentru manuale, cărţi sau pentru naveta copiilor. Pentru organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Naţionale de Socio-Umane la Craiova am primit 50.000 de lei, iar pentru concursul de scrimă – 16.000 de lei. Pentru transportul olimpicilor dintr-o localitate în alta am cheltuit 450.000 de lei“, a menţionat Eugen Răduţ, contabil-şef al ISJ Dolj.
Pentru achiziţionarea de materiale consumabile pentru examenul de bacalaureat din vară, ISJ Dolj a primit 200.000 de lei, urmând ca la sfârşitul lunii iunie să primească 1,2 milioane de lei pentru plata profesorilor care au supravegheat elevii la examene, dar şi pentru cei care au corectat lucrările. Până şi bugetul provizoriu după care lucrează ISJ Dolj nu este mulţumitor, fiind mai mic cu 15% faţă de cel din 2008. Reprezentanţii inspectoratului sunt nevoiţi să economisească banii destinaţi pentru materiale şi obiecte consumabile.
Pentru continuarea investiţiilor şi lucrărilor demarate în anii trecuţi în unităţile şcolare, ISJ Dolj are nevoie de 116,919 milioane de lei, o parte din bani fiind asigurată de Ministerul Educaţiei, iar altă parte – de fondurile primăriilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS