18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTransport public, aprobat cu pumnul

Transport public, aprobat cu pumnul

La ultima şedinţă, consilierii PSD şi PNL Dolj au votat orbeşte pentru aprobarea proiectului programului de transport judeţean public de persoane, fără să ştie nici măcar câte modificări s-au făcut.

Scandalul privind modificările aduse programului de transport a izbucnit încă de la deschiderea şedinţei, după ce grupul PD-L, prin vocea lui Marcel Marcea, a propus scoaterea de pe ordinea de zi a acestui punct pe motiv că documentele au fost trimise comisiei cu întârziere. „Ne puneţi în postura să aprobăm ceva în necunoştinţă de cauză. Din documentaţia din dosarul meu nu rezultă câte modificări de trasee sunt, câte extinderi. Nu pot să votez aşa“, a afirmat Marcea. Consilierul PD-L a fost contrazis de Maria Schutz şi de Marin Diaconeasa, acesta din urmă explicând halucinant că „e vorba de două modificări neimportante, referitoare la orele de plecare, atâta tot“. Grupul democrat-liberal a votat pentru scoaterea de pe ordinea de zi, însă a fost redus la tăcere de votul PSD – PNL. Lămuririle le-a adus Petre Stoica, şeful Autorităţii Judeţene de Transport, în momentul în care şedinţa a ajuns la punctul 17, pe care se găsea programul de transport. Acesta a fost momentul în care consilierii, mai mult sau mai puţin documentaţi, au aflat că e vorba de 64 de schimbări, nicidecum de „două modificări neimportante“. „Am avut 80 de solicitări de la transportatori. Dintre acestea, 12 sau 15 am descoperit, la o verificare atentă, că se suprapuneau sau erau chiar triple. După ce am eliminat aceste situaţii, 80% din transportatori, adică aproximativ 60 de firme, vor fi mulţumiţi. Mai există şi unii nemulţumiţi că nu pleacă înaintea celorlalţi, dar nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea“, a declarat Stoica.

Consilierul judeţean nu ştie exact ce face, dar votează

La discutarea programului, Marcea a intervenit din nou. „Vă rog să mă contraziceţi dacă greşesc. 80% din 80 de solicitări – cum spune domnul Stoica – înseamnă 64 de modificări, nu două, cum susţine domnul Diaconeasa. Mă lămureşte şi pe mine cineva ce modificăm şi cât, ca să ştiu ce votez?“, a insistat acesta, susţinând că „tot timpul când a venit vorba de programul de transport am avut probleme“.
În chip de mediator înţelept şi răbdător a intervenit vipreşedintele CJ Dolj, Cristi Iovan, aducând precizări preţioase, informaţii pe care suntem siguri că nu le ştia altcineva din sală: „Acest program este o modificare la ceea ce noi am aprobat anul trecut, odată cu pachetul de măsuri referitoare la transportul de persoane prin curse regulate în trafic judeţean“.
Programul de transport, atât cât a fost de lămurit, a fost supus votului, rezultatul acestuia fiind deja clar: 12 consilieri (PD-L) s-au declarat împotrivă şi au fost „bătuţi“ cu 19 voturi (PSD+PNL) pentru. Le urăm tuturor un călduros „Drum bun!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII