19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalManţog îşi face praf colegii de guvernare

Manţog îşi face praf colegii de guvernare

Liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog, i-a făcut „ne-mernici“ pe colegii de guvernare din cadrul Organizaţiei Judeţene a PSD şi i-a acuzat că vor să folosească Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) ca pe o „vacă de muls“.

Democrat-liberalul gorjean Ionel Manţog a dinamitat complet relaţiile, şi aşa firave, care mai existau în Alianţa PD-L – PSD, la nivelul judeţului Gorj. Acesta a declarat ieri că social-democraţii se fac vinovaţi de situaţia grea în care se găseşte Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi acuză două ministere, conduse de miniştri social-democraţi, că se opun punerii în practică a programului de restructurări în cadrul mineritului Olteniei, prin blocarea a două ordonanţe de guvern. Liderul pedeliştilor din Gorj s-a arătat indignat de faptul că mai mulţi pesedişti vorbesc despre minerit, cu toate că nu au activat niciodată în acest sector, şi i-a amintit în acest sens pe: preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, deputatul PSD Vasile Popeangă şi, nu în ultimul rând, pe preşedintele PSD, Mircea Geoană. Acesta din urmă a şi declarat recent că actuala conducere pedelistă a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia nu este capabilă să asigure un management performant pentru a face faţă crizei economice.

Cu tunurile pe pesedişti

Uitând parcă de faptul că sunt colegi de guvernare şi că ar trebui, cel puţin teoretic, să colaboreze în cadrul Alianţei PD-L – PSD, Ionel Manţog i-a atacat fără milă pe membrii filialei judeţene a PSD. De asemenea, pedelistul l-a dat exemplu pe fostul ministru al industriilor, Dan Ioan Popescu, pe care l-a acuzat că a fărâmiţat în anul 2004 Compania Naţională a Lignitului Oltenia din care au rezultat Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, cele trei complexuri energetice de la Rovinari, Turceni şi Craiova, precum şi Societatea pentru Închiderea şi Conservarea Minelor SA: „Cel care a înfiinţat acel sistem al contractelor cu băieţii deştepţi este Dan Ioan Popescu. Să nu uităm că PSD a susţinut conducerile liberale la SNLO, pe directorul Davidoiu, cel care a cesionat creanţele către BEST, şi a mai susţinut şi şefia lui Ciurel la Complexul Energetic Rovinari. Din cauza contractului cu BEST o să vedeţi în curând prejudicii de cel puţin 20 de milioane de lei. Eu nu voiam să ne mai împroşcăm cu noroi, dar asta este situaţia. Ne uităm cine vorbeşte de minerit în PSD: inginerul agronom Călinoiu, ministrul de externe Mircea Geoană şi deputatul Popeangă. Dacă-i credem pe ăştia de la PSD, suntem cei mai mari fraieri. Una spun şi alta fac“, a declarat Ionel Manţog.

Vacile şi mineritul

Democrat-liberalul şi-a con-tinuat acuzaţiile la adresa partenerilor săi din Alianţa PSD – PD-L, menţionând că aşteaptă ca miniştrii PSD să colaboreze pentru rezolvarea problemelor economice existente la nivelul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia: „Blocajul în care se găseşte programul de restructurare la SNLO este din cauza Ministerului Muncii, unde este blocată Ordonanţa nr. 116, privind disponibilizările colective, şi din cauza Ministerului Agriculturii, unde a fost blocată o ordonanţă privind exproprierile. De două-trei luni nu se face nimic, iar Societatea Lignitului nu poate pune în practică programul de restructurare. Ministerele sunt conduse de pesedişti. SNLO a ajuns să aibă datorii de 90 de milioane de lei şi nu ştim unde se va ajunge. Oricum, statul este interesat să îşi recupereze veniturile şi se poate ajunge şi la blocări de conturi şi sechestre… SNLO este ca o vacă. Dacă ai grijă de ea şi îi dai de mâncare,  poţi să o şi mulgi, să iei lapte. Le mai spun încă o dată celor de la PSD că mineritul nu s-a înfiinţat ca să-l mulgă ei. Gata, s-a terminat! Nemernicii ăştia de la PSD nu au nici o treabă cu adăpatul vacii, nici cu cositul, să îi ducă iarbă, ci numai cu mulsul“, a mai afirmat Manţog.
Cu toate că iniţial avusese intenţia să răspundă acuzaţiilor lansate din tabăra partenerilor de guvernare, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Ciprian Florescu, s-a rezumat să declare următoarele: „Nu avem ce răspuns să îi dăm unuia care nu face parte din conducerea judeţeană a PD-L, ci este un membru ca oricare altul şi nu se află în conducerea partidului. Ce ar însemna să stăm să le răspundem tuturor membrilor PD-L care au ceva de spus?! Dacă acuzele vor veni din partea preşedintelui Cosmin Popescu, vom face o conferinţă de presă, vom transmite un comunicat. Nu ne apucăm să ne certăm cu un simplu membru de partid“, a declarat Ciprian Florescu, făcând referire la faptul că Manţog nu mai îndeplineşte nici o funcţie în PD-L, cu toate că inclusiv pesediştii îl consideră ca fiind cel care „taie şi spânzură“ în partidul condus oficial de deputatul Cosmin Popescu. Negocierile dintre pesediştii şi democrat-liberalii gorjeni sunt blocate din luna ianuarie, după ce social-democraţii au plecat de la masa negocierilor, fiind nemulţumiţi că nu s-au ales cu nici un post de conducere la SNLO şi la complexurile energetice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII