19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎmpuşcat de poliţist

Împuşcat de poliţist

Un craiovean a fost împuşcat de un poliţist în noaptea de vineri spre sâmbătă, în comuna doljeană Botoşeşti-Paia, după ce şoferul maşinii în care se afla a încercat să îl lovească pe agent.
 
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a anunţat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00.00, Postul de Poliţie din Botoşeşti-Paia a fost sesizat de doi paznici comunali că în discoteca din localitate a izbucnit o altercaţie în care au fost implicate mai multe persoane. Agentul de poliţie Gheorghe Liviu Moină, ajutor şef post la Postul de Poliţie Botoşeşti-Paia, care asigura serviciul de permanenţă, a plecat cu maşina de serviciu către locul indicat de paznici. Când a ajuns în apropierea discotecii, agentul a observat că un grup de trei tineri îl agresau pe unul dintre paznicii comunali. Poliţistul a coborât din maşină şi i-a somat pe tineri să se oprească, precizând că este poliţist. Cei trei l-au lăsat pe paznic şi s-au urcat într-un BMW, care a demarat în trombă în direcţia poliţistului, acesta efectuând semnale regulamentare de oprire. Conducătorul autoturismului nu a încetinit, ba, dimpotrivă, a accelerat, moment în care agentul Moină a scos pistolul şi l-a somat pe şofer. Nici atunci şoferul autoturismului nu a oprit, ci s-a îndreptat către poliţist, care a reuşit să se ferească din calea maşinii, sărind în partea dreaptă. Agentul a fost acroşat cu partea stânga faţă a BMW-ului, fiind aruncat în şanţ. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că agentul Moină s-a ridicat de jos şi a tras un foc de armă în plan vertical, după care a mai tras trei focuri asupra autoturismului, ţinta fiind cauciucurile.

Pasager împuşcat în mână

Agentul de poliţie Moină a raportat imediat superiorilor incidentul. „Pentru prinderea şi identificarea celor în cauză au fost alertate efectivele de poliţie de la posturile învecinate, cât şi cele situate pe principalele căi de acces către Craiova. Autoturismul în cauză a fost oprit la scurt timp pe raza comunei Breasta“, a explicat comisarul Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
După ce maşina a fost oprită, s-a stabilit că aceasta era condusă de Lucian Jumolea, de 23 de ani, iar în ea se mai aflau Alexandru Jumolea, de 25 de ani, Efrim Toader, de 35 de ani, şi Marian Olaru, de 46 de ani, toţi din Craiova. La controlul corporal s-a constatat că Olaru era împuşcat în mâna stângă, acesta fiind atins de un glonţ care a pătruns prin portbagajul maşinii. Craioveanul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i s-a extras glonţul din mână, după care a fost externat. La examinarea autoturismului, s-a constatat că este înmatriculat în Marea Britanie şi prezintă trei orificii de împuşcare. Un glonţ a lovit portbagajul, altul – portiera faţă stânga, iar altul – bara din spate.

A lovit o fată în discotecă

După scandal, în comuna Botoşeşti-Paia s-a deplasat o echipă operativă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. S-a constatat că altercaţia iniţială a izbucnit în discotecă între Gabriel Cîrciumaru, de 27 de ani, din Craiova, şi o tânără, de 24 de ani, din Botoşeşti-Paia, în urma căreia fata a suferit un traumatism cranio-facial şi mai multe plăgi la sprânceana dreaptă.
Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că la discoteca din Botoşeşti Cîrciumaru a fost însoţit de cei patru bărbaţi din BMW, dar şi de un minor de 14 ani şi de un bărbat de 38 de ani, care au plecat de la locul altercaţiei cu alt autoturism. Poliţiştii doljeni au declarat că toate persoanele implicate în altercaţie au fost identificate şi audiate, urmând ca procurorul să stabilească participarea fiecăruia la incidentele din Botoşeşti-Paia. Olaru, Toader, Cîrciumaru şi minorul sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, loviri şi alte violenţe, iar Lucian Jumolea, şoferul care l-a accidentat pe poliţist, pentru comiterea infracţiunii de ultraj.

Eliberaţi de judecători

Cinci dintre craiovenii implicaţi în scandalul de la Botoşeşti-Paia au fost prezentaţi sâmbătă Judecătoriei Craiova, cu propunere de arestare preventivă. Potrivit datelor furnizate de judecătorie, propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova privind arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi a fost respinsă. Procurorii au posibilitatea să facă recurs la Tribunalul Dolj împotriva deciziei magistraţilor de la Judecătoria Craiova.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

55 COMENTARII