20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţ urmărit şi prins de doi craioveni

Hoţ urmărit şi prins de doi craioveni

Doi bărbaţi din Craiova, au imobilizat joi seară un urmărit general, care tocmai spărsese o maşină parcată în cartierul Brazda lui Novac.

Poliţiştii Secţiei 4 Craiova au fost sesizaţi joi seară, în jurul orei 18.20, despre faptul că în cartierul Brazda lui Novac a avut loc un furt dintr-un autoturism, comis de un bărbat care a fugit pe motoscuter. La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică, oamenii legii au identificat persoana în cauză ca fiind Adrian Paştea, de 41 de ani, din localitatea Drăguţeşti – Gorj. Acesta fusese reţinut între timp de un craiovean, Marius Lupu, de 40 de ani, şi de un vecin al acestuia, care locuiesc în zona în care era parcată maşina pe care o spărsese Paştea. Lupu a povestit că a observat când bărbatul spărgea maşina şi s-a hotărât să îl prindă, însă hoţul a reuşit să fugă. „Am văzut de pe balcon un motoscuter roşu oprit lângă un Logan şi un bărbat care a scos ceva dintr-o borsetă, după care a încercat uşa din dreapta a maşinii. M-am gândit că încearcă să fure ceva, m-am îmbrăcat şi am coborât în scara blocului, de unde am văzut cum a spart geamul maşinii şi a luat mai multe lucruri“, a povestit Marius Lupu. El nu a apucat să îl prindă pe hoţ, deoarece acesta se urcase pe motoscuter şi plecase. Lupu s-a întâlnit cu un vecin, i-a povestit cele întâmplate şi au plecat cu maşina în urmărirea bărbatului. L-au găsit câteva sute de metri mai departe, lângă un bloc, unde se oprise să verifice „prada“. „Am coborât din maşină, m-am dus repede către el şi am strigat: «Stai! Poliţia! De când te urmăresc eu pe tine!», după care l-am pus la pământ“, a încheiat Marius Lupu. După ce l-au prins pe spărgător, cei doi au anunţat poliţia prin 112.

Spărgătorul era urmărit general

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că Paştea a sosit în Craiova joi dimineaţă, în jurul orei 9.30, cu un motoscuter, iar până în momentul în care a fost prins a comis cinci furturi din autoturisme de pe raza municipiului. Patru dintre autovehicule aparţineau unor agenţi de vânzări. Asupra gorjeanului au fost găsite diferite bunuri, pe care le sustrăsese din cele cinci autovehicule. S-a mai constatat că acesta era dat în urmărire generală la nivel naţional, pentru că pe numele său fusese emis un mandat de executare a unei pedepse de trei ani şi şase luni de închisoare, de către Judecătoria Târgu Jiu, după ce fusese condamnat pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt. Paştea a fost introdus în arestul IPJ Dolj, iar poliţiştii vor continua cercetările pentru documentarea întregii sale activităţi infracţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII