21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii şi juniorii Ştiinţei, lăsaţi fără stadion

Copiii şi juniorii Ştiinţei, lăsaţi fără stadion

Echipele de fotbal de copii şi juniori ale Clubului Sportiv Judeţean Ştiinţa „U“ Craiova riscă să fie excluse din competiţii din cauza consiliului judeţean. Acţiunile consilierilor judeţeni pot avea repercusiuni şi asupra echipei mari, Universitatea Craiova.
Problema în care se găsesc în prezent echipele de fotbal de copii şi juniori din Craiova a apărut vineri, în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Dolj. Pe ordinea de zi, la punctul 9, s-a regăsit proiectul de hotărâre de dare în administrare a Stadionului „Tineretului“, al cărui proprietar este CJ Dolj. Vechiul contract a expirat la sfârşitul lunii aprilie. Proiectul a fost discutat în două comisii judeţene, cea de buget-finanţe şi cea de cultură. Trebuie spus că în proiectul de hotărâre se preciza perioada pe care Complexul Sportiv „Tineretului“ urma să fie dat în administrare. În plenul şedinţei, comisia de buget-finanţe a aprobat proiectul, însă cu un amendament: stadionul să fie dat în folosinţă pe o perioadă de trei ani, adică până la sfârşitul mandatului actualului consiliu judeţean. Deşi a doua comisie a aprobat proiectul înainte de şedinţă fără nici o obiecţie sau menţiune, Ileana Şerban, consilier PD-L, şi-a amintit abia în plen că e ceva în neregulă cu acesta şi a venit cu altă propunere: un an, cu posibilitate de prelungire.
Spiritele s-au încins şi, în final, nici una din cele două propuneri nu a întrunit numărul de voturi necesar. Proiectul a fost respins. Consecinţa? Judecând după litera legii, SCJ Ştiinţa „U“ Craiova nu mai are stadion pentru antrenamente şi pentru competiţii. „În prezent, echipele de juniori ale SCJ nu mai pot juca acolo deoarece stadionul nu mai e în administrarea lor“, a explicat Alin Mitrache, administratorul judeţului.

Riscul gratuit, creat de consilierii judeţeni

Unele echipe de copii şi juniori care reprezintă Universitatea Craiova mai au meciuri de jucat, potrivit lui Bogdan Pâncu, directorul clubului sportiv. „La două neprezentări ale echipelor de juniori ale Universităţii, echipa mare poate fi depunctată. E deranjant. O să intrăm şi o să jucăm pe stadion, că nu cred că ne dă cineva afară cu poliţia“, a declarat Pâncu. Ileana Şerban a explicat că problema se poate rezolva uşor luna viitoare. „Îmi pare rău de ce s-a întâmplat, dar în documentaţia pe care am avut-o la comisie nu se preciza perioada pe care se dă stadionul în administrare“. Deranjul creat nu i s-a părut o problemă consilierului Şerban. „Pot să facă un act adiţional şi să îl prelungească o lună, până la şedinţa CJ viitoare, când vom discuta şi se va rezolva“, a adăugat Ileana Şerban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII