18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUmilită de colegi

Umilită de colegi

Asistenta care a încercat să îl salveze pe bărbatul din Drăgăneşti-Olt, care pe 22 ianuarie a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce a fost plimbat între secţiile unităţii sanitare, se plânge că personalul medical care a fost destituit în urma anchetei se poartă urât cu ea.

Mihaela Ioniţă, asistenta care a încercat să salveze viaţa bărbatului din Drăgăneşti-Olt, care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, după ce a fost plimbat timp de patru ore între secţii, fără a primi ajutor medical, susţine că este umilită de colegii care au fost destituiţi de ministrul sănătăţii, Ion Bazac. Asistenta, despre care comisia de anchetă de la Bucureşti a spus că ar putea fi decorată pentru comportamentul exemplar, afirmă că are reţineri atunci când merge cu pacienţii la spitalul din Slatina, din cauza comportamentului nepotrivit pe care asistentele şi medicii destituiţi îl au faţă de ea.
„Vorbesc urât cu mine când merg la Urgenţe. Ţipă la mine, iar uneori îmi reproşează că aduc pacienţii la Slatina. Dar unde să-i duc? Dacă îi duc în altă parte, la Caracal sau la Drăgăneşti-Olt, cei de acolo spun că trebuie duşi la Slatina, pentru că e Spital de Urgenţă. Nu înţeleg de ce nu mă suportă. Ei cred că din cauza mea au fost destituiţi şi li s-a luat din salariu, dar nu eu sunt vinovată. Medicul care a fost atunci de gardă este vinovat pentru că nu şi-a făcut datoria. Eu nu am greşit cu nimic. Am încercat doar să salvez viaţa unui om“, precizează Mihaela Ioniţă.
Asistenta a mărturisit că are probleme de sănătate, dar îi este teamă să apeleze la serviciile medicilor de la Slatina. „Am probleme cu coloana, dar nu am curaj să merg la spital la Slatina. Mi-am luat trimitere pentru Craiova“, a spus Mihaela.

„Eu nici nu am mai văzut-o“

Asistentele şi medicii destituiţi, dar care au revenit în funcţii după ce au atacat în instanţă decizia ministrului sănătăţii, de a le fi desfăcute contractele de muncă, neagă faptul că s-ar fi comportat urât cu Mihaela Ioniţă.
„Nu este adevărat. Eu nu am văzut-o de multă vreme pe Mihaela. De când s-a întâmplat cazul cu bărbatul de la Drăgăneşti-Olt, nu am văzut-o“, a spus doctoriţa de la Urgenţe, Ecaterina Buzău.
„Cred că pe mine nici nu mă cunoaşte. Nu am avut nici o neînţelegere cu ea. Să vină la Urgenţe şi să spună cine şi ce i-a zis“, a declarat asistenta Anişoara Păun.
Directorul interimar al SJU, Octav Oprescu, a transmis prin Cristina Bontescu, purtătoarea de cuvânt a spitalului, că, dacă asistenta de pe ambulanţă este nemulţumită de comportamentul vreunui medic din spital, să depună sesizare scrisă.

Asistenta eroină

Bărbatul din Drăgăneşti-Olt, Mihai Constantinescu, de 63 de ani, a fost adus cu ambulanţa de la SJU pe 22 ianuarie, într-o stare avansată de denutriţie. Medicul de urgenţe, Cornel Fulga, a considerat că starea pacientului nu reprezenta o prioritate, lăsându-l să aştepte. Asistenta de pe ambulanţă i-a atras atenţia doctorului că bărbatul este într-o stare critică şi că este nevoie să i se acorde asistenţă medicală imediat.
„Nu se poate să aduci un om bolnav la spital şi să nu-i acorzi nici un ajutor“, a spus atunci Mihaela Ioniţă, care a făcut rost şi de dovada că omul beneficia de asigurare medicală. Pacientul a fost plimbat timp de patru ore de la o secţie la alta a spitalului, decedând ulterior, în urma unui infarct miocardic acut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII