22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMoartea unui copil, tragedia unei familii

Moartea unui copil, tragedia unei familii

Fiica lui Constantin Creţan, fostul „locotenent“ al lui Miron Cozma, a decedat în urma unei supradoze de medicamente. Vasilica obţinuse nota 6,70 la teza cu subiect unic la limba şi literatura română şi, fiind dezamăgită de rezultat, s-a sinucis.

Doliu în familia lui Constantin Creţan, fostul „locotenent“ al lui Miron Cozma. Vasilica Creţan, de 13 ani, a decedat în noaptea de marţi spre miercuri, după ce, marţi, a înghiţit aproximativ 150 de pastile antidiabetice, fiind găsită leşinată de părinţii săi. Fata a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean Târgu Jiu, unde a decedat, în ciuda eforturilor medicilor de a o ţine în viaţă.
Gestul adolescentei a fost cauzat de o notă mică, obţinută la teza cu subiect unic de la limba şi literatura română. „Fata învăţa destul de bine, era silitoare. Marţi nu a venit la şcoală. Apoi am auzit că a luat pastile, ca să se sinucidă. Ea nu s-a plâns la şcoală, la profesori, că nu este mulţumită de notă. Nu a depus contestaţie“, a spus Grigore Turcanu, directorul unităţii şcolare unde a învăţat Vasilica.

Un înger de fată

Elevă în clasa a VII-a la Şcoala Generală nr. 1 din Rovinari, fiica lui Constantin Creţan este descrisă de colegi şi cunoscuţi ca o fată cuminte, silitoare, frumoasă. Vasilica a lăsat în urma ei multă durere. „Nu îmi vine să cred că s-a întâmplat aşa ceva. Era o fată cuminte şi frumoasă. O ştiu de când era o mogâldeaţă. Nu este corect. Tragedia asta îi va doborî pe părinţii ei“, a spus, plângând, una dintre vecinele familiei Creţan.
„Era un elev normal, silitor, învăţa bine. Este o mare pierdere pentru şcoală. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dacă au certat-o părinţii acasă, asta nu va şti nimeni.
„Am auzit că, după ce i-a venit rău de la pastile, minora ar fi chemat acasă la ea două dintre colegele sale. Le-ar fi rugat să ascundă tubul de pastile din care luase. Apoi a intrat în comă şi a fost dusă la spital. Şi cele două colege sunt şocate de vestea sinuciderii ei. Ele le-au spus medicilor ce pastile îngurgitase. O să facem o anchetă printre profesorii din şcoală“, a afirmat directorul Grigore Turcanu.
„Nu ştiu care ar putea fi cauzele. Se pare că a luat o notă de 7 la şcoală şi asta a marcat-o. Ea era şi o fire mai timidă. Avea note foarte bune în general, iar acum s-a întâmplat nenorocirea aceasta“, a declarat marţi seară, Constantin Creţan, în timp ce fiica lui era la Reanimare.
Poliţia cercetează cazul

Potrivit lui Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare: „Va avea loc o cercetare a acestui caz, pentru a afla care au fost motivele şi împrejurările exacte în care adolescenta s-a sinucis. Vor fi audiate toate persoanele din anturajul ei, adică părinţii, colegii, profesorii şi vecinii. Medicii legişti vor efectua necropsia pentru a afla cauzele decesului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII