18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalContinuă să fure, chiar dacă sunt cercetaţi şi judecaţi

Continuă să fure, chiar dacă sunt cercetaţi şi judecaţi

Doi tineri din Craiova s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat, iar un minor este anchetat în stare de libertate, după ce luni cei trei au spart un apartament. Tinerii erau cercetaţi pentru mai multe furturi din autoturisme, iar unul dintre ei fusese trimis în judecată după ce a spart un casino.

Poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi marţi că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa lui Cornel Opriţoiu, din Craiova, de unde au sustras mai multe bunuri. În urma investigaţiilor, au fost identificaţi autorii furtului, respectiv Claudiu Pioară, Dan Cazacu, ambii de 19 ani, şi minorul Marian B., de 12 ani, toţi din Craiova. În urma audierii de către poliţişti, cei trei au recunoscut fapta comisă, fiind recuperate două telefoane mobile şi alte bunuri care fuseseră sustrase din locuinţa spartă. Doi dintre cei trei, respectiv Pioară şi Cazacu, au mai fost „săltaţi“ de poliţişti la începutul acestei luni, fiind suspectaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din autoturisme. Oamenii legii au stabilit că aceştia au sustras ,din trei autoturisme parcate în cartierul Craioviţa Nouă, bunuri în valoare de aproximativ 2.000 de lei. În acest caz s-a dispus începerea urmăririi penale, cu făptuitorii în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Spărgător de cazinou

Reprezentanţii IPJ Dolj au comunicat că Pioară a mai fost cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce, pe 24 martie 2008, împreună cu alţi trei tineri, a sustras 30.000 de lei din cazinoul Royal din Craiova. Procurorii doljeni i-au reţinut atunci pe spărgători în baza unei ordonanţe, după care au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt şi tăinuire. Judecătorii au respins însă propunerea anchetatorilor, iar cei patru au fost cercetaţi şi trimişi în judecată în stare de libertate. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 60%, iar dosarul se află în prezent pe rol la instanţa de judecată. Ieri, Pioară şi Cazacu au fost prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii au dispus reţinerea acestora pentru 29 de zile, urmând ca minorul Marian B. să fie cercetat în stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII