19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalArestată în Braşov pentru devalizare de ATM-uri

Arestată în Braşov pentru devalizare de ATM-uri

Clonarea cardurilor şi folosirea lor pentru extragerea banilor din bancomate a devenit o modă în rândul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte. Numai că, după cum spune o vorbă din bătrâni, „ulciorul nu merge de multe ori la apă“. Aşa s-a întâmplat şi cu o severineancă, de 33 de ani, care conducea un grup infracţional ce se ocupa de devalizarea bancomatelor din oraşele mari, cu ajutorul cardurilor clonate. Femeia era o clientă veche a poliţiştilor, în urmă cu două luni fiind chiar reţinută 29 de zile pentru mai multe infracţiuni economice, însă a scăpat ieftin. Marţi însă, norocul nu a mai fost de partea ei, iar autorităţile din Braşov au arestat-o pentru utilizare de carduri falsificate. Femeia, împreună cu doi bărbaţi din Drobeta Turnu Severin, a sustras în aprilie bani cu carduri clonate, din bancomate situate în mai multe oraşe mari, printre care Timişoara, Braşov şi Sibiu.
Membrii grupului infracţional se deplasau în alte judeţe, de regulă în oraşe mari, unde nu erau cunoscuţi, şi acţionau dimineaţa sau seara pentru a nu fi reperaţi de poliţişti. Infractorii îşi schimbau permanent traseele de deplasare, verificând în acest fel dacă sunt urmăriţi, apoi efectuau recunoaşteri în locurile unde erau situate bancomatele. Ei alegeau ATM-urile dispuse în spaţii slab iluminate, în zone mai puţin circulate, unde nu există personal pentru paza şi supravegherea acestora şi nici camere de luat vederi.
„La propunerea formulată de procurorii din cadrul Par­che­tului de pe lângă Tribunalul Bra­şov, s-a dispus arestarea pre­ventivă, pe o perioadă de 29 de zile, a inculpatei S.L., de 33 de ani, din Dro­beta Turnu Severin, pentru co­miterea infracţiunilor de de­ţinere de instrumente de pla­tă electronică falsificate, în vederea punerii lor în circu­laţie şi efectuare a unor ope­ra­ţiuni financiare în mod frau­dulos, constând în aceea că, în perioada 3 – 8 aprilie 2009, a deţinut şi folosit mai multe instrumente de plată electronică falsificate (carduri bancare) pentru a efectua retrageri de numerar de la mai multe ATM-uri din municipiile Timişoara, Sibiu şi Braşov, obţinând în aceste condiţii suma totală de 3.400 de lei“, se arată în co­municatul Parchetului de pe lân­gă Tribunalul Braşov.
În cadrul aceluiaşi dosar, în urmă cu o lună au mai fost arestaţi doi severineni. Pe 8 aprilie, C.M.M, de 38 de ani, a fost reţinut după ce a efectuat mai multe retra­geri de numerar, tot cu ajutorul cardurilor false, de la un ATM aparţinând unei bănci. Bărbatul a folosit 11 carduri falsificate, efectuând retrageri de nume­rar din diverse conturi în va­loa­re totală de 5.000 de lei.
În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii, s-a stabilit că băr­batul nu a acţionat singur, ci împreună cu A.A.O., de 30 de ani, tot din Severin, ambii folosind 29 de carduri falsificate, cu aju­torul cărora au retras suma de 7.000 de lei.
Procurorii conti­nuă cerce­tă­rile, cu suspecţii în sta­re de arest preventiv, pentru sta­b­i­lirea întregii activităţi in­frac­ţionale a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS