19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn tânăr din Slatina a fost înghiţit de ape

Un tânăr din Slatina a fost înghiţit de ape

Un băiat de 16 ani din Slatina şi-a pierdut ieri viaţa, într-o baltă din apropierea barajului de la Slătioara. Tânărul venise împreună cu mai mulţi prieteni din cartier să facă baie în Olt.

 

După ce s-a scăldat de mai multe ori într-o baltă din apropierea barajului de pe râul Olt, un băiat din Slatina a fost înghiţit ieri de ape. Bogdan Bida, de 16 ani, din municipiu, plecase cu mai mulţi prieteni să facă baie. După ce au intrat în apă de mai multe ori, doi dintre copii nu au mai putut înota şi au cerut ajutorul prietenilor de pe mal. Unul dintre ei, Constantin Vladu, de 16 ani, a fost salvat. Cu toate eforturile depuse de prieteni, Bogdan Bida a fost înghiţit de ape.

„A ieşit de două ori la suprafaţă“

Tinerii care au fost la scăldat povestesc cum s-a întâmplat tragedia: „Am ajuns la Olt în zona «Apa şi Viaţa». Am continuat să mergem pe malul Oltului spre barajul de la Slătioara. Am intrat în balastieră şi am mers în partea dreaptă, până spre limba de pământ. Veniserăm să facem baie". Ei susţin că au intrat de mai multe ori în apă înainte să se întâmple nenorocirea. „Am intrat de mai multe ori în apă. Ultimii au intrat Constantin Vladu şi Bogdan Bida. La un moment dat, Vladu a zis că nu mai poate să înoate şi a cerut ajutor. Claudiu Esto a sărit după el şi l-a scos la mal", a spus Cătălin Obretin, de 17 ani.

În tot acest timp, Bogdan Bida era tot în apă. Prietenii spun că intenţiona să treacă balta înot. La un moment dat, băiatul a strigat după ajutor. „Bogdan voia să treacă în partea cealaltă. Noi nu prea am fost de acord. La un moment dat ne-a zis: «Ce, nu aveţi curaj?!»… şi a intrat în apă. S-a depărtat cam la 20 de metri de mal. De acolo, nu ştim ce s-a întâmplat, că a strigat la noi că nu mai poate şi ne-a cerut ajutorul. Eu şi Cătălin Rotaru eram pe mal. Am sărit în apă şi am început să înotăm să ajungem la el. A ieşit de două ori la suprafaţă. Intra şi ieşea. A treia oară nu a mai ieşit. Era în faţa mea, la doi metri. I-am văzut mâna cum îi aluneca în apă. M-am băgat de mai multe ori după el, dar nu l-am găsit. Nu am avut ce să fac", a mărturisit îngrozit Cătălin Obretin.

Căutări zadarnice

Unul dintre pescarii care se aflau în zonă a telefonat la 112. La faţa locului au sosit mai multe echipaje de la Poliţie, Jandarmerie, Ambulanţă şi Pompieri. Personalul de pe Ambulanţă i-a acordat primul ajutor lui Constantin Vladu. Între timp, echipajul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab" începuse căutările. Trei pompieri aruncau căngile în apa adâncă de aproximativ şase-şapte metri, pentru a scoate trupul băiatului la suprafaţă. Până la închiderea ediţiei, acesta nu fusese recuperat din apă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII