28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCălinoiu taie finanţarea pentru Pandurii

Călinoiu taie finanţarea pentru Pandurii


Consiliul Judeţean Gorj nu va mai finanţa din sezonul următor echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu, la care avea o contribuţie de 500.000 de lei, în calitate de asociat.

 
Consiliul Judeţean (CJ) Gorj ia măsuri pentru a face faţă crizei financiare şi reduce cheltuielile la anumite capitole. Instituţia este unul dintre finanţatorii Clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu şi, prin statut, are obligaţia să vireze în contul echipei din Liga I o anumită sumă de bani. Din cauza crizei economice, instituţia condusă de Ion Călinoiu nu îşi va mai asuma această obligaţie, începând cu anul competiţional 2009-2010. Consiliul Judeţean Gorj nu va mai figura nici printre asociaţi la clubul de fotbal la care preşedinte este Marin Condescu, nemaifiind astfel obligat să cotizeze din bani publici.
Potrivit şefului CJ Gorj, Ion Călinoiu, nu s-a putut ajunge la nici un compromis pentru ca instituţia să continue să ajute financiar echipa de fotbal din Târgu Jiu, întrucât legislaţia prevede reducerea cu 15% a cheltuielilor cu alte activităţi, decât cele strict legate de administraţia publică locală.

Nu vor să renunţe la finanţarea baschetului şi a handbalului

Ion Călinoiu a declarat că nu a avut de unde să reducă din cheltuieli decât de la echipa de fotbal. Şeful Consiliului Judeţean Gorj speră ca instituţia pe care o reprezintă să nu renunţe să finanţeze mişcarea sportivă din judeţ şi să poată contribui, în măsura posibilităţilor, la bugetele echipelor de handbal şi baschet ce evoluează în primele eşaloane.
„Consiliul judeţean nu va mai finanţa echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu în campionatul 2009-2010, din cauza crizei financiare. Nu trebuie să se supere nimeni de la Pandurii, dar Legea bugetului din acest an prevede reducerea cheltuielilor cu 15% şi nu avem de unde să scoatem banii să ne asigurăm contribuţia. Nu puteam să reducem cheltuielile cu administraţia, pentru a da bani la fotbal. Era anormal să se întâmple acest lucru. Nu este bine că s-a ajuns în această situaţie, pentru că sportul este important. Nu vom mai face parte din sezonul următor din rândul finanţatorilor echipei Pandurii şi s-a refăcut lista cu asociaţii. Noi am finanţat echipa încă din momentul în care a intrat în Divizia B. O să discutăm cu consilierii judeţeni să vedem cum putem asigura fonduri pentru echipele de handbal şi baschet, în funcţie de ce se discută şi la complexurile energetice, care asigură, de asemenea, finanţarea“, a declarat Ion Călinoiu.

Adio, locuri la lojă!

Decizia Consiliului Judeţean Gorj de a nu mai contribui la bugetul Clubului Pandurii nu îi mulţumeşte pe conducătorii echipei de fotbal, care ameninţă că nu le vor mai oferi consilierilor judeţeni locuri la lojă, iar aceştia vor fi puşi în situaţia de a-şi plăti biletele, la meciurile pe care formaţia le va disputa pe teren propriu.
„În cazul în care consiliul judeţean nu ne mai sprijină, loja pe care o au ei o închiriem pe mai mulţi bani decât ar da ei. Au 40 de locuri cei de la consiliul judeţean. Pentru zece locuri firma Byons a plătit 150.000 de lei, iar Artego – 200.000 de lei pe lojă şi 400 de abonamente la tribuna 0. Noi avem nevoie de minimum cinci milioane de euro pentru a evolua în Liga I. De la sponsori încasăm circa un milion de euro“, a menţionat Marin Condescu, preşedintele Clubului Pandurii Lignitul.
În replică, Ion Călinoiu a afirmat că, dacă nu vor mai avea locuri în lojă, consilierii îşi vor cumpăra bilete. „Asta e situaţia. Nu ştiu câte locuri aveam noi repartizate: 15, parcă. Împărţeam loja împreună cu primăria. Cei care vor să vină la meci să îşi cumpere bilete“, a spus şeful Consiliului Judeţean Gorj.
În campionatul 2008-2009, din care mai sunt de disputat trei etape, Pandurii Târgu Jiu a avut şapte finanţatori: Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Complexurile Energetice de la Rovinari şi Turceni, Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu şi firma Artego, precum şi doi sponsori: Riviera Group şi Energy Holding. Pandurii Târgu Jiu este în prezent echipa din Liga I cu cei mai mulţi finanţatori de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS