16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficul din Severin, paralizat de reparaţii

Traficul din Severin, paralizat de reparaţii

Bulevardul Carol I din Drobeta Turnu Severin va fi închis începând de săptămâna aceasta până la sfârşitul lunii iulie. Motivul îl constituie lucrările la reţeaua de apă şi canal. Şoferii sunt sfătuiţi să folosească rute ocolitoare.

Circulaţia au­to­bu­ze­lor în Drobeta Turnu Severin şi a autoturismelor a fost deviată pe străzile Cicero – Tra­ian – Chişinău, iar poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă şi să-şi păstreze calmul.
„Serviciul Po­liţiei Rutiere instituie restricţii de cir­culaţie, până la sfârşitul lunii iu­lie, pe bulevardul Carol I, din cau­za lucrărilor ce se vor efectua în această zonă. Şoferii sunt rugaţi să folo­seas­că rute ocolitoare şi să respecte sem­ne­le de circulaţie şi regu­la­men­tul rutier şi să îşi păstreze calmul“, a declarat Claudiu Bebec, subinspector la Ser­viciul Poliţiei Rutiere Mehe­­dinţi.
Conducătorii auto speră să se termine repede lucrările şi învinuiesc administraţia locală de proastă gestionare.
„Dimineaţa, când plec la serviciu, este infernal. Ajung la locul de muncă transpirat şi nervos. Cum este posibil ca, într-un oraş mic cum este Severinul, să prinzi de patru ori semaforul? Mai toate străzile sunt sparte. Cică se fac lucrări, dar în fiecare dimineaţă arată la fel. Dacă mai închid şi bulevardul Carol, cred că o să merg pe jos de acum încolo!“, s-a plâns un conducător auto.

Reabilitarea scumpeşte călătoria cu taxiul

Cei mai afectaţi sunt taximetriştii, care, de când au început lucrările, nu mai au comenzi, deoarece oamenii merg mai mult pe jos.
„Mai toate străzile sunt praf! Nu-i convine nimănui să ocolească două-trei străzi, pentru că plăteşte mai mult, aşa că oamenii preferă să meargă pe jos. Ieri nu am avut decât trei comenzi toată ziua. Noroc că seara se descongestionează traficul şi mai recuperăm. Am înţeles că schimbă nişte ţevi de apă pe bulevardul Carol… Asta înseamnă că, dacă un client vrea să ajungă la gară, Forţele de Muncă, la şomaj sau mai ştiu eu unde, ori stăm la coadă pe străduţele alăturate, ori folosim bulevardul Tudor Vladimirescu, Aluniş şi apoi capătul bulevardului Carol, iar cursa va costa în jur de şase-şapte lei şi omului nu-i va conveni, pentru că înainte plătea doi-trei lei“, a spus un taximetrist.
Poliţiştii au precizat că restricţiile de circulaţie sunt necesare pentru ca lucrările la reţeaua de apă şi canal să avan­seze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU