12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTinerii au respirat liber

Tinerii au respirat liber

Asociaţia pentru Integrare Europeană Quiz a lansat duminică tinerilor craioveni invitaţia de a participa la o seară pro haz şi antifumat.

Fără ţigări, înarmaţi doar cu bună dispoziţie şi dorinţa de a se transforma pentru o seară în actori de ocazie într-un minispectacol de stand-up comedy, acestea au fost criteriile care au făcut selecţia în rândul tinerilor care au vrut să participe la proiectul iniţiat de Quiz. Pornind de la ideea că, deseori, după o ieşire în oraş, te întorci acasă nu numai cu amintirea unei seri frumoase, dar şi cu un iz înţepător de tutun, şi dorind să stabilească respectul reciproc între fumători şi nefumători, Quiz a întrevăzut oportunitatea proiectului „Respiră liber!“. Soluţia pe care au găsit-o membrii asociaţiei a fost de a le propune tinerilor organizarea în localuri a unor evenimente în timpul cărora fumatul nu este permis. Alternativa de petrecere a timpului liber într-un mediu curat şi sănătos, combinând divertismentul cu un mesaj educativ, a fost motivul care a stat la baza organizării primului eveniment de acest gen.
Concursurile de bancuri, plimbatul microfonului la participanţii mai timizi sau poate comozi, care nu s-au desprins de pe scaun, dar au compensat cu câte o glumă bună, au făcut deliciul asistenţei. Nu a lipsit de la eveniment nici muzica live, asigurată de unul dintre membrii asociaţiei. Tinerii şi-au putut testa concentraţia de monoxid de carbon din aerul expirat, devenind totodată participanţi la minicursurile de informare privind înţelegerea efectelor fumatului asupra organismului. Şi pentru că eforturile fumătorilor şi nefumătorilor care au cochetat cu umorul trebuia răsplătite, duminică, în prima seară „Respiră liber!“, cei mai spirituali participanţi au fost recompensaţi cu un curs de iniţiere în alpinism, cu bilete la spectacolele Filarmonicii „Oltenia“, tricouri, mape, insigne şi pixuri. Seria evenimentelor reunite sub genericul „Respiră liber“ va continua cu petreceri tematice, seri de karaoke, ateliere de creaţie, proiecţii de film, seri literare şi alte evenimente interesante, după cum au promis iniţiatorii proiectului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII