12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal30 de expoziţii de pictură, la doar 15 ani

30 de expoziţii de pictură, la doar 15 ani

Andreea Vlăduţ provine dintr-o familie de oameni simpli, care iubesc munca mai mult decât orice altceva. Este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Generală „George Poboran“ din Slatina. Pe lângă faptul că îşi iubeşte foarte mult familia, Andreea este foarte îndrăgostită de pictură, de culori, de natură.

Andreea Vlăduţ, la numai 15 ani, îi uimeşte pe specialiştii din domeniul artelor plastice, cu tablourile şi desenele sale realizate la un nivel de maturitate artistică surprinzătoare. Talentată şi ambiţioasă, Andreea Vlăduţ îmbie armonios sensibilitatea cu tăria şi forţa desenelor sale. Ai putea spune că pictura o transformă, iar desenele sale reprezintă o adevărată valoare, pe care timpul o va confirma şi o va adăuga în galeria marilor talente. Înclinaţia Andreei spre pictură a fost descoperită de părinţii ei, atunci când mâzgălea pereţii bunicii. Îi plăcea să se joace cu culorile şi desena tot ce îi ieşea în cale.

Nu a vorbit până la cinci ani

Deşi împlinise cinci ani, Andreea încă nu vorbea, se exprima doar prin desene. Acest lucru i-a îngrijorat pe părinţii ei şi au dus-o la diverşi medici pentru a vedea ce se întâmplă. Li s-a spus că este perfect sănătoasă şi că va începe să vorbească mai târziu. Părinţii au dus-o pe Andreea la Palatul Copiilor şi Elevilor „Adrian Băran“ din Slatina. „Mă exprimam foarte bine prin pictură. Părinţii m-au dus la medici, însă aceştia au spus că voi începe să vorbesc mai târziu. La vârsta de cinci ani, părinţii mei m-au înscris la Palatul Copiilor «Adrian Băran» din Slatina. Când am ajuns acolo am fost pusă să desenez un peşte, iar de bucurie toată ziua am desenat numai peşti. Şi tot în acea zi am vorbit pentru prima dată. Nu îmi mai aduc aminte ce am spus, dar a fost o bucurie enormă pentru familia mea. Prima expoziţie am avut-o în clasa I, la Slatina, la Biblioteca Judeţeană «Ion Minulescu». Sperietorile au constituit  tema acelei expoziţii“, a mărturisit Andreea Vlăduţ.
Până la această vârstă, Andreea a avut 30 de expoziţii personale, cele mai importante fiind lansate în Slatina, Craiova, Bucureşti, dar şi în Anglia. „Mă bazez foarte mult pe peisaj, iar în această perioadă vreau să mă axez pe vazele cu flori. Pictez pe pânză şi folosesc culori în ulei“, a mai spus Andreea.

„Familia mă sponsorizează“

Pictura necesită mulţi bani cheltuiţi. „Familia m-a susţinut întotdeauna. Fără ai mei cred că nu aş fi ajuns acum, aici. Ei îmi cumpără toate materialele de care am nevoie pentru a picta. Profesorii şi elevii mă înţeleg. Lipsesc de la ore doar când am expoziţii, în rest am un program strict. Nu îmi place să mă laud, mă consider un copil normal, nu sunt mai presus decât colegii mei“, a mai precizat adolescenta. Ea şi-a trăit copilăria aşa cum şi-a dorit şi s-a simţit fericită desenând şi jucându-se cu culorile. Andreea vrea să urmeze Liceul de Artă „Nicolae Toniţa“ din Bucureşti, apoi tot aici îşi doreşte să dea la Academia de Arte. Ea ar vrea să meargă în Franţa, la Facultatea de Arte Plastice, însă nu are destui bani. Speră doar ca în viitor să i se îndeplinească şi acest vis şi să ajungă acolo unde îşi doreşte.

Zeci de diplome câştigate

Andreea Vlăduţ a obţinut zeci de diplome, dar şi o medalie pentru performanţele ei în pictură. În anul 2006, adolescenta a fost desemnată personalitatea anului, la a II-a ediţie a spectacolului „Slatina, dragostea mea“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS