15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024

Scurte ştiri

Aerul din Spania, înţesat de droguri

În marile oraşe spaniole, în special în Barcelona şi în Madrid, aerul este înţesat nu doar cu dioxid de carbon, ci şi cu cocaină şi alte droguri, informează site-ul zigonet.com, citând surse din cadrul Consiliului superior de cercetări ştiinţifice. În urma unor analize, oamenii de ştiinţă au descoperit că, în aerul din metropole, se găsesc, în afară de cocaină, şi urme de amfetamină, opiacee, canabis şi acid lisergic (un fel de LSD). Chimiştii au ţinut să precizeze că mostrele au fost luate din zone unde probabil consumul de droguri este foarte ridicat, deci nu există motive de îngrijorare: „Nici dacă respirăm acest aer timp de 1.000 de ani nu vom priza o doză întreagă de cocaină“.

 

Parfum pentru dorul de casă

Turiştii care suferă de dor de casă vor putea să se bucure oriunde de parfumul căminului lor, informează zigonet.com. Site-ul britanic LateRooms.com, specializat în rezervarea de camere de hotel, le propune clienţilor săi o „trusă de dor de casă“, compusă dintr-un spray personalizat cu mirosul specific al căminului călătorului şi dintr-un MP3 player ce redă sunete înregistrate la domiciliul clientului. „Primele cinci persoane care vor rezerva cel puţin zece camere de hotel pe lună, în acest sistem, vor câştiga una dintre aceste truse. Un expert va fi trimis acasă la câştigători, pentru a capta mirosurile ce vor fi integrate în spray“, a anunţat un reprezentant al LateRooms.com.

 

Teri Hatcher, profesoară de pariuri

Teri Hatcher îşi iniţiază fiica de 11 ani în tainele pariurilor, sperând că astfel fata îşi va putea dezvolta aptitudinile de matematician, informează site-ul starpulse.com. Protagonista serialului „Neveste disperate“ este un fan al curselor de cai şi recunoaşte că a început să îşi ia fiica, pe Emerson, la curse, pentru a o ajuta să rezolve diverse ecuaţii, toate legate de pariuri. Teri Hatcher este convinsă că nu face nici un rău şi că, datorită pariurilor, fiica ei a învăţat să facă adunări şi scăderi. „Folosesc pariurile ca să o ajut să înţeleagă matematica, să calculeze cât pariază şi cât câştigă“, a spus Teri Hatcher.

 

Natalie Portman neagă relaţia cu Sean Penn

Natalie Portman a încălcat regula de aur pe care ea însăşi şi-o impusese – aceea de a reacţiona la ceea ce se scrie pe seama ei. Potrivit site-ului starpulse.com, actriţa şi-a călcat pe inimă şi a dat o declaraţie pentru a clarifica zvonurile potrivit cărora ar avea o relaţie cu Sean Penn. Portman susţine că informaţia este „neadevărată“ şi că este îngrozită de faptul că presa a „cuplat-o“ cu Sean Penn, care s-a despărţit de curând de soţia sa. „Sean Penn este un prieten şi un coleg. Bârfele că am avea o relaţie amoroasă sunt neadevărate. În mod normal, nu reacţionez la ce se scrie despre mine, dar, de data aceasta, am fost obligată“, a spus Natalie Portman.

 

Picioare de animale pentru oameni

Un designer din Seattle a inventat nişte dispozitive trăsnite,„extensii“ de picioare, pentru toţi cei care şi-ar dori să fie mai înalţi şi mai „graţioşi“. Potrivit site-ului ananova.com, „extensiile“ de picioare, botezate „Digitigrade“ şi create de Kim Graham, înalţă purtătorul cu 35 de centimetri şi îi conferă „graţia unei feline“. Inventatoarea susţine că foarte multe vedete complexate de înălţimea lor şi-au trecut numele pe lista de aşteptare pentru aceste dispozitive. „Picioarele“, care le copiază pe ale animalelor, sunt făcute din oţel, diverse cabluri, spumă şi plastic rigid, şi pot fi folosite pe orice suprafaţă, deşi scările şi planurile înclinate sunt mai periculoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU