16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPSD şi PD-L joacă „la dublu“ pentru deconcentrate, în Gorj

PSD şi PD-L joacă „la dublu“ pentru deconcentrate, în Gorj


Şi pedeliştii, şi pesediştii gorjeni şi-au trimis oamenii pentru a candida pe posturile de directori la câteva instituţii deconcentrate din judeţul Gorj, lucru ce a pus în încurcătură activitatea comisiilor de concurs din cadrul ministerelor.

Blocajul negocierilor dintre organizaţiile judeţene ale PSD şi PD-L Gorj capătă accente hilare, ambele formaţiuni politice trimiţându-şi oameni pentru a candida la şefia câtorva deconcentrate din judeţ. Din această cauză, Comisia de concurs pentru desemnarea viitorului şef al Agenţiei pentru Prestaţii Sociale Gorj, din cadrul Ministerului Muncii, a suspendat ieri examinarea candidaţilor. Dubluri de candidaţi – PD-L, respectiv PSD au ajuns ieri şi la concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, respectiv la Direcţia pentru Agricultură. Pesediştii şi-au instalat deja un director la Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate Gorj – Daniel Titu Bondoc, ginerele fostei şefe a TSD Gorj, Iulia Vână. Acest lucru i-a nemulţumit profund pe democrat-liberali, care şi-au revendicat postul printr-un protocol semnat cu PSD, la jumătatea lunii ianuarie a acestui an. În urma apariţiei Ordonanţei deconcentratelor, social-democraţii gorjeni au denunţat protocolul, spunând că nu există, şi au anunţat public faptul că îşi vor instala directorii pe ministere. La rândul lor, pedeliştii au declarat că vor respecta protocolul prin care cele două partide şi-au împărţit în mod egal deconcentratele. S-a ajuns în situaţia în care ambele formaţiuni politice să îşi trimită oamenii să candideze pe acelaşi post, făcându-şi concurenţă unii altora, cu toate că se află împreună la guvernare.

Cosmin Popescu îi cheamă din nou la negocieri

Preşedintele PD-L Gorj, Cosmin Popescu, le-a retransmis ieri o invitaţie liderilor PSD, pentru a se reaşeza la masa negocierilor şi pentru a rezolva problema numirilor de directori la instituţiile deconcentrate. Deputatul portocaliu le-a reamintit colegilor de guvernare că pedeliştii sunt dispuşi să ajungă la o înţelegere cu social-democraţii, dacă aceştia se vor hotărî să reia dialogul întrerupt de peste trei luni: „Atragem în mod incorect atenţia asupra judeţului, în loc să ne rezolvăm problemele la nivel local. PSD-ul a încălcat protocolul de împărţire a deconcentratelor şi a trimis oameni să concureze cu ai noştri la Ministerul Muncii, la Ministerul Agriculturii şi la OPC. La Agenţia Naţională de Prestaţii Sociale, concursul a fost suspendat. Comisia a părăsit sala, întrucât ştia de existenţa protocolului dintre cele două partide. PSD susţine că nu există nici un protocol, dar noi l-am trimis deja de trei ori la Bucureşti până acum. Îi invităm să vină la negocieri să discutăm, pentru că nu se poate continua în această manieră. Am fost dispuşi să renunţăm la CAS, dacă îl vor cei de la PSD. Domnul Cârciumaru a recunoscut că în minerit şi energie sunt şi pesedişti, domnul Ponta a spus altceva. Nu ştiu cine conduce PSD. Am intuit că se va întâmpla aşa şi am sperat să nu îşi trimită candidaţii pe posturile noastre“, a menţionat Cosmin Popescu.

Pesediştii nici nu vor
să audă de negocieri

Social-democraţii gorjeni sunt decişi să îşi trimită în continuare oamenii la concursurile pentru desemnarea şefilor de deconcentrate, în funcţie de ministerele care le aparţin. Mai mult decât atât, reprezentanţii PSD Gorj nu vor să reia prea curând negocierile cu pedeliştii: „În urmă cu o săptămână am avut o şedinţă în cadrul Biroului Politic Naţional, în care s-a stabilit clar că numirile se vor face pe ministere, şi nu conform acelui protocol invocat. Nici măcar nu există pentru că nu a fost finalizat. Au mai rămas posturi nediscutate. Nu se va merge la negocieri şi se va continua blocajul. Vor fi trimişi în continuare oameni la concursuri şi nu este problema noastră ce se întâmplă cu cei de la PD-L. Unde sunt ministerele lor nu ne băgăm. Ei au încălcat primii protocolul, în ceea ce priveşte SNLO. Noi am mers de atâtea ori la Bucureşti să rezolvăm această problemă, dar degeaba. Acum mingea este la ministere, să ia decizii în legătură cu acele concursuri şi să câştige cel mai bun!“, a menţionat Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj. Social-democraţii gorjeni au tot interesul să îşi numească oamenii pe ministere, întrucât le revin aproape 70% din posturile de conducere de la deconcentratele din judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU