25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBonă, de cinci luni în moarte clinică în Austria

Bonă, de cinci luni în moarte clinică în Austria

Ioana Daju se află de cinci luni în moarte clinică într-un spital din Austria, din cauză că familia ei nu dispune de fondurile necesare pentru a o aduce acasă.

 

O tânără din Târgu Jiu încearcă de cinci luni să-şi aducă acasă mama care se află în moarte clinică într-un spital din Austria. Cristina Munteanu, de 23 de ani, nu dispune de suma necesară pentru transportul mamei sale cu o ambulanţă dotată în mod corespunzător. Ioana Daju, de 60 de ani, este ţinută în viaţă doar de aparate. Medicii nu i-au mai dat nici o şansă de supravieţuire, dar au fost receptivi la doleanţele familiei de a nu o deconecta de la aparate. Dacă Ioana Daju ar fi declarată moartă, cheltuielile de repatriere ar fi de mii de euro. Cristina Munteanu este singura fiică a Ioanei Daju. Aceasta are nevoie de 6.500 de lei pentru aducerea mamei sale de la spitalul din Austria. Tânăra nu dispune de aceşti bani pentru că se confruntă cu probleme financiare deosebite. Aceasta nu mai are un loc de muncă şi este nevoită să-şi ducă existenţa, împreună cu cei doi copii minori, doar din salariul minim pe economie al soţului. „Ca să o aduc în ţară conectată la aparate, cei de la ambulanţă au cerut aproximativ 6.500 de lei, bani cu care ar fi asigurat transportul. Eu nu am suma respectivă şi nici posibilitatea de a o strânge. Din ianuarie am încercat să obţin ajutor din partea autorităţilor, dar nu s-a putut face nimic", a spus Cristina.

În contul deschis de Cristina nu a fost depus nici un leu

Ioana Daju, mama Cristinei Munteanu, a plecat în luna ianuarie spre Anglia, unde urma să lucreze ca bonă. Însă, pe drum, în timp ce se afla pe teritoriul Austriei, femeia a suferit un atac cerebral. A ajuns în stare foarte gravă la spital, dar medicii nu au mai reuşit să o salveze, în ciuda eforturilor pe care le-au făcut. De atunci, mama Cristinei Munteanu este ţinută în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.

Tânăra a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a strânge suma necesară aducerii mamei sale acasă. A deschis şi un cont bancar, dar până în prezent nu a fost depus nici un leu.

Fiica Ioanei Daju a apelat la ajutorul prefecturii

Cristina Munteanu a depus un memoriu la Prefectura Gorj, în speranţa că se vor găsi soluţiile necesare în vederea rezolvării acestei situaţii. „Am primit un memoriu din partea unei tinere care are nevoie de ajutor să-şi aducă mama acasă. Memoriul a fost dirijat către mai multe instituţii care ar putea ajuta la rezolvarea problemei", a declarat purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Gorj, Teodora Soare.

Subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu, a promis că va contacta Consulatul Român din Austria, pentru a găsi o cale de rezolvare a acestei probleme.

Ajutaţi-o pe Cristina!

 

Cristina Munteanu a deschis un cont bancar, în urmă cu o lună, pentru ca persoanele care doresc să o ajute să poată depune orice sumă de bani. Numărul de cont deschis pe numele Munteanu Cristina este: RO31BRDE200SV28680052000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII