30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalTeatru neconvenţional, muzică şi dans în Săptămâna „Mai“

Teatru neconvenţional, muzică şi dans în Săptămâna „Mai“

Proiectul Săptămâna „Mai“ al Asociaţiei „I.S. Drăgulescu“, desfăşurat sub motoul „Mai buni, mai sănătoşi, mai fericiţi“, a pus tea-trul neconvenţional, muzica şi dansul în slujba celor talentaţi, dar lipsiţi de suport material.

Trei ani au trecut de la înfiinţarea Asociaţiei „I.S. Drăgulescu“, motiv întemeiat pentru artiştii care colaborează sub egida organizaţiei să-şi reunească eforturile şi să întindă o mână de ajutor oltenilor talentaţi, dar lipsiţi de ajutor material. Şapte zile de teatru, muzică şi dans vor face ca viaţa unor oameni să se schimbe. Şi pentru că totul a început în Clubul Arcade, la ceas aniversar, lucrurile s-au derulat în aceeaşi loc, cu aceiaşi actori, în aceiaşi piesă: Cătălin Băicuş, Bogdan Vulpe, Mihail Logofătu în „Aplauzele le iau mâine“. Teatrul în spaţiu neconvenţional a fost motivul întâlnirii de luni, 4 mai. Cutiuţa cu donaţii a circulat printre mese, căci aşa au gândit organizatorii, ca fiecare participant la eveniment să strecoare câţiva bănuţi, care se vor constitui în ajutorul acordat unei comunităţi de oameni talentaţi cu dificultăţi financiare. Şi marţi seară a fost loc de întâlnire cu arta, de această dată cea fotografică, în cadrul Cafe-teatrului Play. Laurenţiu Barbuică, Mihai Diaconu, Liviu Sipeanu au ales cele mai reprezentative imagini surprinse de camera foto în cei trei ani de teatru ai artiştilor colaboratori ai asociaţiei şi le-au expus.  
În cea de-a treia zi, gongul a bătut din nou. „Flori pentru Algernon“, piesă pentru care Iulia Colan a primit premiul cel mare în cadrul Galei Star de la Bacău, pentru cel mai bun „one man show“, a constituit alt motiv de întâlnire. Iulia Colan a adus la rampă, în calitate de autor al dramatizării, regizor şi interpret, povestea emoţionantă a unei tinere cu dizabilităţi, în relaţia cu „oamenii normali“.

În lumea comediei

Pentru joi, iubitorul de artă i s-a propus alt spectacol de teatru care să aducă buna dispoziţie. O poveste despre amor şi despre obişnuita bătălie dintre sexe, numai că de această dată cu un raport de forţe deznădăjduitor pentru sexul bărbătesc: „Un bărbat şi mai multe femei“. Vlad Drăgulescu şi Edith Mag au pus în scena de la Play situaţii de viaţă deosebite, condimentate cu replici inteligente şi amuzante. 60 de minute, care „pot fi uşor reduse la 40 sau 30“, atât a durat călătoria în lumea unui bărbat şi a mai multor femei. Popcornul, seminţelele, lăsatul banilor în cutiuţă au ţinut companie spectatorului, care a gustat şi savurat momentele de comedie servite atât de frumos de cei doi artişti. Locul lor a fost luat vineri seară de Laurenţiu Nicu şi acelaşi Vlad Drăgulescu în spectacolul „Nu de gât“. Seria teatrului neconvenţional încheiate sâmbătă seară de cel mai bun spectacol al „Galei HOP- Uniter 2008“, cu Ruxandra Chelaru, Simona Petrencu şi Vlad Drăgulescu, în regia celui din urmă. Cine n-a văzut „Metamorfoze“ trebuie cu siguranţă să fie prezent  sâmbătă, 9 mai, ora 21.00, la evenimentul din Play. Relaţia dintre un magician şi asistenta lui, care începe ca aceea dintre creator şi creaţia lui şi care continuă cu o poveste de iubire, este pe scurt prezentarea „Metamorfozelor“ în regia lui Vlad Drăgulescu. „Piesa nu porneşte de la un text, ci de la ideea mea despre dragoste: o cutie, ca a Pandorei, pe care o deschizi, arzi să o deschizi şi, surpriză, habar n-ai ce iese de acolo: Metamorfoze. Ca şi spectacolul văzut ca un corp în tine. Iese într-un fel în premieră, apoi îşi trăieşte viaţa şi se transformă, se maturizează cu fiecare «reprezentaţie», pe fiecare scenă unde e jucat“, a precizat regizorul.

Weekend de dans şi muzică

Ultima seară a Săptămânii „Mai“ este, de fapt, o invitaţie la dans, în Piaţa „Mihai Viteazul“, de la ora 20.30. Parteneri le vor fi celor care vor accepta provocarea: Laurenţiu Nicu, Dragoş Teodorescu, Ionuţ Cimpoieru, Mihai Niculescu, Floriana Ion şi Andreea Iordache. „Just dance“ va fi personajul principal. La distanţă de o oră, rolurile vor fi schimbate. Muzica va lua locul dansului, căci melodiile lui Ducu Bertzi şi Mihai Neiţa vor răsuna în Play, de la ora 21.30.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU