23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPumni în trafic între un poliţist şi doi arbitri

Pumni în trafic între un poliţist şi doi arbitri

Un poliţist din cadrul BCCO Craiova a ajuns miercuri seară la Spitalul de Urgenţă cu o fractură de piramidă nazală, după ce a fost bătut de doi arbitri de fotbal, în urma unui conflict izbucnit în trafic.

 

Poliţistul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, Cristian Florin Ţogoe, care conducea o Dacie, a ieşit din parcarea supermarketului Praktiker, a virat stânga şi s-a înscris pe banda a doua a drumului. Poliţistul a declarat în faţa colegilor de la Secţia 6, care au preluat cercetările în acest caz, că s-a înscris pe banda a doua şi a continuat să ruleze pe ea pentru că prima era ocupată. Dacia condusă de Ţogoe a fost ajunsă din spate de un Cielo, condus dinspre Filiaşi către Craiova de arbitrul Costel Marius Firulescu. În maşină se mai aflau arbitrii Radu Vitan, Cătălin George Găman şi Alina Ionela Peşu. Şoferul autoturismului Cielo a claxonat insistent pentru ca poliţistul să îi facă loc şi, întrucât acesta nu s-a încadrat cu Dacia pe banda întâi, Firulescu s-a angajat în depăşire, moment în care s-a produs tamponarea între cele două autoturisme. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj nu stabiliseră până ieri cum s-a produs tamponarea, mai ales că declaraţiile celor implicaţi sunt contradictorii. „Ocupanţii autoturismului Cielo au susţinut că, în timp ce se aflau în depăşire, şoferul Daciei a făcut o manevră bruscă spre stânga şi i-a acroşat. De partea cealaltă, poliţistul susţine că şoferul de pe Cielo i-a tăiat faţa când a încercat să revină pe banda a doua şi a lovit Dacia", a declarat comisar Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Pumni pentru tamponare

După tamponare, şoferii au oprit maşinile. Din Cielo au coborât Firulescu şi Găman, iar din Dacie, Ţogoe. După un schimb de „amabilităţi", cei trei au trecut la îmbrânceli şi lovituri de pumnii. Poliţiştii doljeni au precizat că incidentul a fost anunţat prin 112 de Alina Ionela Peşu, care rămăsese în Cielo. La faţa locului a ajuns un echipaj de la Secţia 6 Poliţie, care a intervenit şi i-a despărţit pe cei trei. Toţi cei implicaţi în scandal au fost conduşi la secţie pentru a da declaraţii. Pentru că poliţistului îi curgea sânge din nas, acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i-au fost acordate primele îngrijiri medicale şi i s-a pus diagnosticul de fractură de piramidă nazală. Poliţistul a susţinut că el a fost victima altercaţiei, fiind lovit de cei doi arbitri, lucru care a fost probat şi de doi martori, participanţi la trafic, care au văzut incidentul. De partea cealaltă, Marius Firulescu a explicat în faţa poliţiştilor de la Secţia 6 că nu are idee cum s-a ales Ţogoe cu nasul spart, pentru că ei nu l-au lovit, ci doar l-au împins.

Dosarul va ajunge la procurori

Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că Ţogoe a depus o plângere pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe împotriva celor doi arbitri. Poliţiştii urmează să prezinte dosarul întocmit în acest caz pentru comiterea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe şi distrugere unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care va stabili încadrarea juridică.

De asemenea, poliţiştii de la Rutieră trebuie să decidă care şofer se face vinovat de producerea tamponării. Dacă se va constata că tamponarea a fost produsă intenţionat, cercetările vor fi continuate pentru comiterea infracţiunii de distrugere. Potrivit IPJ Dolj, până ieri nu fusese dispusă măsura cercetării prealabile faţă de poliţistul Ţogoe, fiind aşteptată finalizarea anchetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII