9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestivalul „Coloana Infinitului“ îşi deschide porţile

Festivalul „Coloana Infinitului“ îşi deschide porţile

Festivalul interjudeţean de muzică folk „Coloana Infinitului“, ajuns la ediţia a II-a, îşi va deschide porţile pe 10 mai, la Târgu Jiu.
Potrivit organizatorilor – Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Palatul Copiilor Târgu Jiu şi Şcoala Populară de Artă -, scopul festivalului este acela de a descoperi noi talente şi de a le oferi ocazia să se afirme. Anul acesta a fost înfiinţată şi secţiunea „creaţie“ pentru melodii în primă audiţie. Festivalul este structurat pe mai multe secţiuni: interpretare muzică uşoară, creaţie muzică uşoară şi interpretare – creaţie muzică folk. „Este o manifestare care le oferă tinerilor şansa de a se afirma. Avem foarte mulţi tineri talentaţi în judeţ şi în ţară, pe care îi aşteptăm cu mare drag“, a spus Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Câştigătorul va imprima un album audio

Juriul va fi format din personalităţi ale scenei muzicale româneşti, muzicologi, reprezentanţi ai mass-media şi sponsori. Fiecare concurent va interpreta câte două melodii din repertoriul românesc sau internaţional. La secţiunea de creaţie se va interpreta câte o melodie, iar cei care doresc pot participa la două secţiuni, respectiv de interpretare şi creaţie. Probele de concurs şi festivitatea de premiere vor avea loc în aceeaşi zi. Laureaţii concursului vor avea ocazia să înregistreze o piesă în studioul Palatului Copiilor din Târgu Jiu, iar câştigătorul marelui premiu va imprima un întreg album audio. Toţi concurenţii vor ceda drepturile de difuzare şi reproducere a melodiilor pe suport audiovideo sub sigla festivalului.
În vara acestui an, la Târgu Jiu va fi organizată o nouă ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk şi Baladă „Poarta Sărutului“, la care sunt aşteptaţi mari artişti şi tineri talentaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS