12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEcobici, director la Infecţioase

Ecobici, director la Infecţioase

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova are de ieri un nou manager, Constantin Ecobici. Acesta a fost numit manager interimar printr-un ordin al ministrului sănătăţii, Ion Bazac, şi urmează să fie la conducerea unităţii sanitare până când postul său va fi scos la concurs de către ministerul de resort.
Ecobici este familiarizat cu problemele Spitalului de Boli Infecţioase, unde a lucrat până acum ca medic principal în cadrul Laboratorului clinic şi de microbiologie, dar are şi experienţă în conducere. El a fost director medical pentru câteva luni al Spitalului „Victor Babeş“, iar timp de doi ani, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj. A fost demis de la conducerea DSP Dolj în 2004, în urma scandalului de la Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare. Ecobici a fost găsit ţap ispăşitor de ministrul sănătăţii de atunci, Ovidiu Brânzan, pentru problemele de gospodărire şi managementul neperformant al spitalului doljean, deşi acesta nu se subordona DSP Dolj, ci direct Ministerului Sănătăţii.
Ecobici va ocupa acum fotoliul de manager al Spitalului „Victor Babeş“, deţinut până în urmă cu trei săptămâni de dr. Valentina Ionescu. Aceasta a fost demisă în urma unor nereguli grave în administrarea unităţii sanitare, constatate de organele de control abilitate. În funcţia de director medical a fost numită Adina Manda, de profesie medic stomatolog, soţia deputatului PSD Claudiu Manda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII