23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024

Scurte stiri

O studentă britanică a creat maşina „invizibilă“
O studentă a Universităţii din Lancashire a reuşit să creeze un autoturism „invizibil“, vopsind maşina într-un mod plin de imaginaţie, informează site-ul zigonet.com. Sara Watson a muncit trei săptămâni pentru a da autoturismului un aspect care să îl camufleze în parcarea universităţii. Tânăra şi-a pus imaginaţia la contribuţie când a vopsit maşina, creând impresia de invizibilitate. Compania care a pus la dispoziţie automobilul pentru acest experiment este o firmă de asistenţă socială care intenţionează să folosească „maşina invizibilă“ pentru a-şi promova următorul proiect, deschiderea unei unităţi de reciclare.

Radiologia, ridicată la rang de artă
Un american a ridicat radiologia la rang de artă, inventând o posibilă nouă disciplină, informează site-ul zigonet.com. Satre Stuelke, un student la Medicină cu veleităţi de artist, şi-a combinat cele două pasiuni şi a pus la punct o formă de artă ce foloseşte razele X. Prin această formă de exprimare estetică, Stuelke intenţionează să arate frumuseţea interioară a lucrurilor care ne înconjoară, începând de la jucării şi terminând cu aparate electronice. Obiectele supuse „studiului“ sunt scanate cu raze X, iar imaginea obţinută este introdusă în computer. Aici este procesată prin intermediul unui software special, după care este din nou prelucrată cu ajutorul programului Photoshop.

Ţigări pentru relansarea economiei chineze
Funcţionarii publici din provincia chineză Hubai au primit ordinul de a fuma doar ţigări produse pe plan local, scopul demersului fiind relansarea economiei regionale. Potrivit site-ului zigonet.com, un decret publicat de autorităţile locale ameninţă, printre altele, că funcţionarii care sunt prinşi fumând ţigări produse în alte provincii vor fi amendaţi. În şcoli au fost afişate liste cu profesorii fumători şi numărul de pachete de ţigări ce le sunt repartizate, iar fiecărui oraş i-a fost alocată o cotă de cartuşe de ţigări pe care trebuie să le cumpere. Reforma vizează ameliorarea situaţiei fiscale şi protejarea producătorilor locali de tutun faţă de concurenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS