18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFiliaşiul, turat la maxim

Filiaşiul, turat la maxim

http:http://www.youtube.com/watch?v=WY4Bhjvjg8U
http:http://www.youtube.com/watch?v=qQAERpbVwfU

Filiaşiul s-a transformat ieri, pentru câteva ore, în oraşul piloţilor de carturi. Peste 50 de copii au turat motoarele pe pista amenajată cu ocazia concursului interjudeţean de car-ting din cadrul Zilelor Oraşului.

 

Aduse cu maşinile, care în portbagaje, care umplând la refuz interiorul autoturismelor, carturile au ajuns pe pistă la prima oră a dimineţii. Odată cu ele au descins şi concurenţii, grupaţi în două categorii: sub şi peste 12 ani. Copiii, pe care dacă i-ai fi văzut pe stradă nu ai fi crezut că pot struni motoarele nărăvaşe, s-au echipat fiecare după posibilităţi. „Sunt 50 de participanţi din 12 cluburi şi palate ale copiilor din ţară. Au venit aici concurenţi din Dolj, Mehedinţi, Dâmboviţa, Teleorman, Gorj şi Timiş", a declarat Ilie Virgil, organizatorul concursului.

Şi a venit şi momentul întrecerii. Aliniaţi la start, câte doi, micii piloţi ambalau motoarele carturilor în aşteptarea startului, apoi demarau cu viteză pe pista de câteva sute de metri. Părinţii şi profesorii îi aşteptau cu emoţie la linia de sosire, unde micuţii se dădeau în spectacol, răsucindu-se cu carturile în vălătuci de praf şi scârţâit de roţi, precum marii campioni de raliuri. Surprinzător, printre concurenţi a fost şi o fată de 13 ani de la Palatul Copiilor din Craiova. La prima vedere, nu o puteai distinge dintre ceilalţi concurenţi. Se confunda cu băieţii, având chiar un plus de agresivitate în condus. Doar când şi-a dat casca jos, lăsând părul lung să-i cadă pe umeri, îţi puteai da seama că este fată. Rebeca Sara Chesini este elevă la Şcoala nr. 22 din Craiova, în clasa a şasea. De unde îi vine pasiunea pentru carting la o vârstă atât de fragedă puteţi afla într-un reportaj pe care GdS îl va publica zilele următoare. Viteza nu este singura atracţie pentru locuitorii din Filiaşi în aceste zile. Ieri au mai avut loc un concurs de dans pentru copii şi un spectacol muzical coregrafic. Astăzi, în sala de sport a oraşului, se va desfăşura un meci demonstrativ de handbal feminin între CSM Craiova şi Milostars Drobeta Turnu Severin, iar mâine şi poimâine vor fi concerte de muzică populară şi unul cu trupele Impact şi Haiducii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII