30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumurile Gorjului, bătaia de joc a constructorilor

Drumurile Gorjului, bătaia de joc a constructorilor

DN 66 Rovinari – Târgu Jiu a intrat, în sfârşit, în atenţia Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, după ce în 21 de luni scurse de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, constructorul, o firmă din Ungaria, nu a rea-lizat decât 3,51% din acestea. 

 

Drumurile naţionale care traversează judeţul Gorj au intrat în atenţia Ministerului Transporturilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a avut în urmă cu două zile o întrevedere cu ministrul Radu Berceanu. A fost pusă în discuţie situaţia drumurilor naţionale care traversează judeţul Gorj şi care, în prezent, trebuie să facă obiectul unor lucrări de reparaţii şi modernizări urgente. Pentru DN 67 Severin – Râmnicu Vâlcea s-a convenit emiterea ordinului de începere a lucrărilor pe sectorul de drum situat între kilometrii 63+262-81+620, între municipiul Târgu Jiu şi localitatea Câlnic. Acest sector de drum a fost omis de la reabilitarea primară, efectuată în anii 2003-2004 pe restul traseului. Din acest motiv, participanţii la trafic trebuie să ruleze pe un drum distrus, care pune în pericol siguranţa circulaţiei. După cum au precizat surse din conducerea Consiliului Judeţean Gorj, pe sectorul de drum menţionat, proiectant este SC CONSIT SA Bucureşti, iar licitaţia de execuţie a fost câştigată de SC DOMARCONS SA Craiova, asociată cu SC STAYCONS COMPANY Băile Herculane.

Ordin pentru anchetă

Tot la Ministerul Transporturilor s-a discutat situaţia execuţiei lucrărilor pe DN 66, Rovinari – Târgu Jiu – Bumbeşti Jiu, alt sector de drum care provoacă numeroase nemulţumiri conducătorilor auto. Drumul este în prezent în reabilitare, în baza contractului încheiat cu firma VEGYEPSZER ZRT Budapesta. În cele 21 de luni scurse de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, firma maghiară a realizat doar 3,51% din acestea. „Ministrul Radu Berceanu a precizat că, în cel mai scurt timp, va dispune efectuarea unei anchete la nivelul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, pentru a analiza capacitatea tehnică şi financiară a constructorului. În cazul în care se va dovedi că nu dispun de capacitatea necesară, ministrul a spus că se va proceda la rezilierea contractului. În cadrul aceleiaşi întâlniri, preşedintele Ion Călinoiu a solicitat ministrului Radu Berceanu analiza proiectului de reabilitare a DN 66 pe Defileul Jiului, astfel încât să se găsească o soluţie tehnică adaptată la noile condiţii de trafic. În situaţia în care acest drum reprezintă culoarul de legătură cel mai accesibil între nordul şi sudul ţării, creşterea numărului de maşini de diferite tonaje care trec prin Defileul Jiului poate conduce la strangularea circulaţiei. Ministrul transporturilor şi infrastructurii a afirmat că, în perioada următoare, va trimite la Gorj o comisie care să analizeze posibilitatea de a corela lucrările care se execută în acest moment cu alte propuneri de perspectivă, care să ia în considerare posibilitatea desfăşurării circulaţiei pe ambele maluri ale râului Jiu, acolo unde SC Hidroelectrica a executat deja drumuri pentru organizarea de şantier", a declarat Adina Andriţoiu, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII