14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMine CAO sub Craiova

Mine CAO sub Craiova

Străzile Craiovei crapă zilnic, îmbibate de mizeriile Companiei de Apă „Oltenia“ SA. Mai nou, furnizorul nici nu mai intervine la sesizarea cetăţenilor disperaţi decât dacă în gropi cad maşini de parlamentari ori sună de la primărie.

 

Craiovenii din blocurile K1-K12, din cartierul 1 Mai, au rămas ieri fără apă potabilă din cauza unei avarii la reţeaua de alimentare de pe strada Dr. Victor Gomoiu. Apa a fost sistată în jurul prânzului de o echipă a Companiei de Apă „Oltenia" SA (CAO), care promitea că până seara ţeava spartă va fi reparată, iar furnizarea apei, reluată. Asta după ce strada fusese inundată, iar în graba lor Doreii au pocnit conducta şi cu excavatorul, aşa, ca să ştie o treabă. Locatarii spun că ţeava a crăpat cu două săptămâni în urmă, de atunci CAO fiind anunţată zilnic, dar în zadar. „De acu’ două săptămâni s-a lăsat pământul şi a ţâşnit apa. Noi i-am chemat pe ăştia, am anunţat şi administraţia, dar i-a durut undeva", a spus Vasile M. Sătui de nepăsarea CAO, oamenii au anunţat presa, care a cerut explicaţii Primăriei Craiova, proprietarul sistemului de utilitate publică şi acţionarul majoritar al CAO.

Reprezentanţii ei au refuzat să ne dea informaţii, dar au anunţat totuşi operatorul că pe strada Dr. Victor Gomoiu s-a format o baltă. Aşa susţinea un muncitor al companiei, supărat că doar ce ieşise din noroi când i s-a ordonat să-şi ia viteză în 1 Mai, „că e o urgenţă pe Gomoiu, la cămin, că au sunat ăia de la primărie. Da’ până deseară se face, că ai noştri ştiau de ţeava asta, da’ n-au avut piese".

Administratorul Asociaţiei nr. 4 din 1 Mai, Mariana Marin, nu este la prima experienţă neplăcută cu oamenii CAO. „De cinci zile sun peste tot să anunţ avaria, dar degeaba. De ani buni le spun că străzile se scufundă din cauza defecţiunilor remediate în doru’ lelii, tot degeaba. Am crezut că dacă se transformă Regia de Apă în companie se schimbă ceva, dar văd că năravul le-a rămas", a afirmat Mariana Marin. Strada Dr. Victor Gomoiu este complet distrusă în zona blocului K9, unde ţevile de alimentare cu apă se sparg periodic. În cartierul 1 Mai, subsolul este înţesat de conducte degradate, adevărate mine ale unui război cu apă, şi pe străzile Dr. Victor Papilian şi Dr. I. Ionescu Argetoaia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII