13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExecutivul finanţează „antrenarea“ femeilor manager

Executivul finanţează „antrenarea“ femeilor manager

Guvernul a aprobat programul naţional multianual, pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, bugetul alocat programului, pentru anul acesta, fiind de 405.000 de lei.
Programul, care oferă sprijin pentru dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale femeilor, a fost aprobat prin decizia preşedintelui Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii nr. 58/09.04.2009, odată cu publicarea în Monitorul Oficial nr. 268 din 24.04.2009.
Obiectivul programului naţional multianual pe perioada 2005 – 2011 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii este constituit de promovarea unui sistem de informare şi instruire, care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora în scopul implicării lor în structuri economice private, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi al prejudecăţilor existente la nivel local.

Programul se va derula în trei etape

Beneficiarii eligibili ai programului, pentru dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale femeilor sunt persoanele de sex feminin, cu cetăţenie română şi care îndeplinesc, la data depunerii formularelor de înscriere, următoarele criterii de eligibilitate: vârsta peste 18 ani, precum şi definitivarea, cel puţin, a studiilor medii. De asemenea, beneficiarele trebuie să fie înscrise la activităţile prevăzute în program, pe baza formularelor de înscriere corespunzătoare.
Programul se va derula în trei etape. Prima constituie elaborarea şi publicarea broşurilor, a doua constă în organizarea campaniei de informare „Zilele femeilor întreprinzător“, având ca tematică asistenţa oferită de Uniunea Europeană IMM-urilor, competitivitatea acestora şi cultura antreprenorială, în timp ce a treia etapă constă în organizarea şi desfăşurarea de cursuri de pregătire antreprenorială, pe durata a cinci zile.
Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) demarează implementarea Programului în termen de cinci zile lucrătoare de la data publicării acestuia în Monitorul Oficial al României. În perioada cuprinsă între 5.05.2009, ora 9.00,  şi 11.05.2009, ora 20.00, solicitanţii pot completa şi transmite on line formularul de înscriere, conform aplicaţiei software, care va fi disponibilă pe pagina web a instituţiei, la adresa www.animmc.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU