14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopiii din Sadova şi Catargiu vor fi vaccinaţi

Copiii din Sadova şi Catargiu vor fi vaccinaţi

Zeci de copii din comunităţile defavorizate din judeţul Dolj vor fi vaccinaţi în perioada 27-30 aprilie 2009, în cadrul unei campanii organizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj. Acţiunea vizează îndeosebi localitatea Sadova şi cartierul craiovean Catargiu, unde există o populaţie numeroasă de etnie romă, care nu a putut fi vaccinată în totalitate din cauza migraţiei. „Este vorba de copiii restanţieri cărora urmează să li se administreze vaccinuri pentru prevenirea poliomielitei, difteriei şi tetanosului“, a explicat dr. Narcisa Dinică, consilier superior în cadrul DSP Dolj.
Vaccinarea copiilor restanţieri este o continuare a campaniei de conştientizare a vaccinării, care se desfăşoară în această săptămână în toată Europa, sub sloganul Săptămâna Europeană a Vaccinării. „Cea mai importantă metodă de prevenire a bolilor este vaccinarea, prin care au fost eradicate afecţiuni grave şi au fost eliminate handicapuri“, a precizat Narcisa Dinică.
În judeţul Dolj au fost vaccinaţi, în 2008, 62.141 de copii, ceea ce reprezintă aproximativ 97% din total. De la naştere şi până la adolescenţă, unui copil i se administrează vaccinuri care îl apără de următoarele boli: difterie, tetanos, tuse convulsivă, tuberculoză, poliomielită, rubeolă, rujeolă, varicelă şi oreion. Toate aceste vaccinări sunt făcute gratuit de medicul de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU