12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Cool School“, la Craiova

„Cool School“, la Craiova

Faza judeţeană a Concursului de cultură generală „Cool School“ pe teme de integrare europeană pentru elevii ciclurilor primar şi gimnazial s-a desfăşurat ieri la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Manifestarea se află la cea de-a III-a ediţie, însă, din acest an, concursul a fost lansat în toate judeţele Olteniei. El vizează însuşirea cunoştinţelor fundamentale din domeniu, activarea iniţiativelor din şcoli, promovarea ideilor originale şi a reprezentărilor copiilor din ciclul primar şi cel gimnazial asupra şcolii, concept european stimulând creativitatea, dezinvoltura în exprimare, inovaţia, spiritul de competiţie.
Faza judeţeană a concursului a constat într-o probă scrisă individuală, rezolvarea unui test grilă cu tematică europeană, apoi s-au desfăşurat probele orale pe echipaje: prezentarea şcolii, cu accent pus pe activităţile, proiectele şi programele desfăşurate de elevii şi profesorii unităţii. Ultima probă a concursului de cultură generală a constat în prezentarea unui proiect, realizat anterior participarii la faza judeţeană, în format scris, grafic, reportaj, dialog, interviu, media etc., de către membrii echipei, coordonaţi de cadrele didactice implicate, într-un mod interactiv, expresiv sau original.
Elevii câştigători ai fazei judeţene a concursului au primit premii de la sponsori şi vor participa în finală, programată pe 23 mai tot, la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII