22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal Orban cere suspendarea licitaţiilor în baza noii legislaţii din domeniul achiziţiilor

Orban cere suspendarea licitaţiilor în baza noii legislaţii din domeniul achiziţiilor

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a solicitat vineri suspendarea procedurilor de licitaţie în baza noii legislaţii din domeniul achiziţiilor publice deoarece textul, prin unele prevederi, încalcă legislaţia comunitară.
„Avertizez guvernul că suntem în pericol de a pierde toate fondurile europene destinate finanţării proiectelor pe care vor fi semnate contractele în baza OUG 19. Ca atare, solicit suspendarea oricărei proceduri de licitaţie în baza OUG 19 şi solicit guvernului şi tuturor autorităţilor de management să nu semneze nici un contract în baza acesteia“, a cerut Orban.
Potrivit liderului PNL, care a citat surse europene, ordonanţa reprezintă, prin unele prevederi, nerespectări ale legislaţiei comunitare în domeniul achiziţiilor publice ce vor atrage declanşarea procedurii de încălcare de către România a dreptului comunitar.
„Solicit guvernului fie să adopte o OUG, fie să vină de urgenţă la parlament pentru ca în dezbaterea OUG 19 să fie incluse în legea de aprobare toate modificările solicitate de reprezentanţii CE, pentru că altfel ne vom afla în situaţia de încălcare a legislaţiei comunitare“.
Potrivit lui Orban, există riscul ca prevederile OUG să genereze ulterior corecţii financiare de sută la sută pentru contractele semnate după intrarea în vigoare a actului normativ. „Riscăm să ne aflăm în situaţia Greciei, care, din cauza adoptării unui act normativ neconform, a trebuit să returneze Comisiei Europene peste 500 de milioane de euro“, a explicat el.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS