Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a stabilit câştigătorul licitaţiei pentru modernizarea Policlinicii de Stomatologie de pe Calea Bucureşti din Craiova. Dorela Dumitrescu SRL din Caracal, o firmă „cu talent“, şi CJ Dolj sunt vechi cunoştinţe.
Cu un număr mediu de 15 angajaţi în 2007 şi un istoric cel puţin interesant, SC Dorela Dumitrescu şi-a adjudecat lucrarea de modernizare a clădirii fostei Policlinici de Stomatologie de la Rotonda cu o ofertă de mai bine de două ori mai mică decât suma prevăzută de CJ. Firma cu sediul în Caracal a câştigat licitaţia cu 87 de puncte pentru o ofertă de 1,81 milioane de lei fără TVA şi patru luni termen de execuţie faţă de societatea comercială de pe „locul 2“, Bauhaus Trade SRL, care a venit cu cea mai mică ofertă, respectiv 1,7 milioane de lei, dar a pierdut „la mustaţă“, cu 86 de puncte. Firma aceasta a depus o contestaţie care „urmează să fie analizată şi să le dăm un răspuns“, conform lui Dan Mogoş, vicepreşedinte CJ pe probleme economice. Consiliul a crezut că modernizarea Stomatologiei va costa 4,2 milioane de lei fără TVA, după studiul de fezabilitate. 11 firme s-au înghesuit în „cursa Stomatologiei“, una dintre ele, Piantus Construct SRL, fiind respinsă pentru neconformitate. După ce va fi modernizată, clădirea fostei Stomatologii îşi va păstra destinaţia, spaţiile fiind oferite spre închiriere.
Dorela şi-a făcut „prieteni“ peste tot unde s-a dus
În 2002, firma Dorela Dumitrescu a fost selectată de Primăria Ostroveni din judeţul Dolj pentru a efectua lucrările de amenajare a sediului primăriei şi instalarea unei centrale termice. Acestea trebuia încheiate până pe 16 septembrie 2003, însă termenul nu a fost respectat. În perioada decembrie 2002 – aprilie 2005, Primăria Ostroveni a acceptat să deconteze facturi emise de acest SRL, în valoare de 272.000 de lei, dintre care s-au achitat 268.000 de lei, suma fiind mai mare decât valoarea lucrărilor prestate până atunci. Controlorii din cadrul Curţii de Conturi au stabilit că primarul de la acea vreme,
Gheorghe Oprescu, şi contabilul primăriei, Marin Bogheanu, au cheltuit ilegal sume din bugetul local.
Dorela Dumitrescu din Caracal a apărut prin presă într-un scandal privind renovarea Secţiei de urologie a Spitalului Judeţean din Craiova. Firma a câştigat în 2004 această licitaţie, iar în 2005 a scos „cuţitul“ dând în judecată spitalul când i s-a cerut să remedieze defectele lucrării. SRL-ul caracalean a fost singura firmă din afara judeţului care a pus mâna în 2007 pe unul dintre contractele de reabilitare a unor drumuri puse la bătaie de consiliul judeţean, deşi avea şi are reputaţia că nu a respectat graficele de execuţie a reconstrucţiei unor case ANL după inundaţiile din Banat din 2005, motiv pentru care i-au şi fost reziliate acele contracte.
Copii seropozitivi, lăsaţi de Dorela fără apă potabilă
În 2007, muncitorii firmei Dorela Dumitrescu au lăsat fără apă potabilă o fundaţie din Balş care avea în îngrijire mai mulţi copii seropozitivi. În timpul unei lucrări pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă de pe strada Cireşului din oraş, muncitorii firmei caracalene au spart o conductă. Directorul furnizorului de apă a confirmat atunci că vina aparţine firmei ai cărei muncitori „reuşeau“ să rupă racorduri peste racorduri. La momentul respectiv, fără apă potabilă a rămas atât centrul de copii, cât şi cetăţenii de pe cinci străzi din Balş. Tot firma Dorela Dumitrescu a fost în decembrie 2008 în centrul unui scandal privind construirea pe Aleea Păltiniş a unui sediu pentru Serviciul Inspecţie Prevenire ISU Dolj, când CJ Dolj a încheiat un contract-cadru cu societatea caracaleană pentru ridicarea clădirii în 12 luni. Excavatoarele au săpat până au dat de betonul adăpostului antiatomic al ISU, motiv pentru care lucrarea s-a mutat câţiva metri mai departe, însă fără autorizaţie şi fără respectarea cerinţelor din Certificatul de Urbanism. Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a cerut consiliului judeţean să nu mai lucreze pe furiş şi a dispus oprirea tuturor operaţiunilor de construcţie până la obţinerea documentelor necesare.