12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFost fotbalist craiovean, falsificator de carduri

Fost fotbalist craiovean, falsificator de carduri

Component al Universităţii Craiova acum un deceniu şi jumătate, Dumitru Predoi a fost încătuşat, împreună cu alte cinci persoane, de poliţiştii de la Crimă Organizată. Cei şase sunt acuzaţi că au falsificat cărţi de credit ori au folosit carduri contrafăcute pentru a goli conturile victimelor.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu cadre ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, au demarat în noaptea de luni spre marţi o acţiune de anihilare a unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea de infracţiuni cu carduri bancare contrafăcute, atât pe teritoriul României, cât şi în alte state ale Uniunii Europene. Informaţiile privind faptele acestui grup, compus din doljeni, proveneau de la poliţiştii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Gorj.
După o intensă acţiune de filaj, oamenii legii au luat urma unui grup de cinci craioveni, care, luni noapte, s-au deplasat cu un autoturism în municipiul Slatina, judeţul Olt, unde au efectuat mai multe retrageri de numerar de la un bancomat al Raiffeisen Bank, folosind carduri falsificate. Intuind că aceştia nu se vor mulţumi cu atât, oamenii legii au continuat supravegherea. Suspecţii s-au deplasat în municipiul Piteşti, unde au efectuat alte retrageri frauduloase, folosind carduri contrafăcute, de la zece bancomate.

Şase dintr-o lovitură

În momentul în care cei cinci au revenit la maşină, intenţionând să se întoarcă în Craiova, poliţiştii au trecut la imobilizarea lor. Aşa au aflat că aveau de a face cu Dumitru Predoi, de 38 de ani (fost fotbalist la Universitatea Craiova), Liviu Goagără, de 27 de ani, Ştefăniţă Ştefănoaia, de 23 de ani, Ionuţ Tudoran, de 19 ani, şi Ştefan Ionescu, de 21 de ani, toţi din Craiova.
Cu ocazia controalelor corporale efectuate asupra suspecţilor şi în urma verificării autoturismului, poliţiştii au găsit şi ridicat de la aceştia suma de 8.000 de lei, despre care s-a stabilit că provine din retragerile frauduloase de numerar, 60 de euro, 55 de carduri bancare tip „blank“, şapte telefoane mobile, cinci suporturi optice tip CD/DVD, precum şi mai multe documente şi înscrisuri.
Simultan cu prinderea celor cinci, în municipiul Craiova a fost organizată o acţiune care viza identificarea şi reţinerea altui membru al aceluiaşi grup infracţional, despre care existau informaţii că se ocupă cu confecţionarea dispozitivelor de tip „skimming“, necesare pentru copierea datelor de pe cardurile celor care fac greşeala să folosească bancomatele „piratate“ de falsificatori. În jurul orei 1.30, cel căutat – Cornel Sucea, de 31 de ani, din Robăneşti, Dolj, a fost identificat şi reţinut.
Cu ocazia controlului corporal efectuat asupra lui şi în urma percheziţionării autoturismelor deţinute de acesta, poliţiştii au găsit şi ridicat nouă dispozitive de tip „skimming“, alte trei aparate electronice confecţionate artizanal, care erau destinate montării pe bancomate în vederea copierii datelor de pe cardurile bancare valide, cinci cartele telefonice, opt carduri bancare contrafăcute, precum şi mai multe documente şi înscrisuri.

Percheziţii şi arestări

Marţi dimineaţă, poliţiştii din cadrul BCCO Craiova şi IPJ Dolj au efectuat simultan şapte percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupului infracţional, în urma cărora au fost găsite alte probe: trei carduri bancare contrafăcute, 37 de CD/DVD-uri, un HDD, suma de 17.200 de lei, precum şi mai multe părţi componente ale dispozitivelor de tip „skimming“, respectiv instrumente utilizate pentru confecţionarea unor astfel de dispozitive.
Toţi cei şase membri ai grupului infracţional au fost reţinuţi de bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. Ieri, Tribunalului Gorj a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe 29 de zile pentru comiterea infracţiunilor de aderare şi constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de instrumente de plată electronică, deţinere de echipamente cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, acces fără drept la un sistem informatic, respectiv crearea unui prejudiciu patrimonial prin introducerea de date informatice.

Activitate sportivă

Dumitru Predoi a activat în echipa de acum mai bine de 15 ani a Universităţii Craiova, fiind coleg în acea vreme cu Mogoşanu, Săndoi, Papură, Stângă şi Mitriţă. A făcut parte din lotul craiovean care a câştigat Cupa României în 1993.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII