15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalComerţ cu miei la standarde europene

Comerţ cu miei la standarde europene

În Drobeta Turnu Severin, mieii vor fi sacrificaţi în Târgul Veterani. Acesta a fost deschis ieri şi este dotat la standarde europene. Ciobanii vor beneficia de apă caldă, aso­­mator, pubele pentru res­turi şi halate albe.
„Spa­ţiul pentru sacrificarea mieilor a fost curăţat, s-au montat boi­­lerul pentru apa caldă, aso­matoarele şi instalaţiile de apă. De astăzi (ieri-n.r.), comercianţii pot să încheie con­tracte pentru a-şi vinde produsele. Suntem convinşi că toţi cei care îşi vor face cum­­părăturile de Paşte vor fi mulţumiţi de con­diţiile în care se prezintă piaţa de desfacere a cărnii din Drobeta Turnu Severin“, a spus Lau­renţiu Mândreci, şe­ful Târgu­lui Veterani.
Deşi târgul abia s-a deschis, au existat persoane interesate de preţurile practicate.
„Am trecut doar aşa, ca să văd care mai sunt preţurile, dar nu o să cumpăr pentru că este destul de scumpă carnea şi nu îmi pot permite dintr-o pensie aşa mică“, a spus un severinean.
Oamenii ştiu în ce condiţii trebuie comercializată carnea de miel şi că aceasta tre­buie să aibă ştampila de cali­tate a medicului veterinar.
„De când cumpăr carne de miel din târg, ştiu că trebuie să aibă ştampila de la medicul veterinar. Dacă nu o are, nu cumpăr“, a spus alt severinean.
Carnea de miel care va fi comercializată în Târgul Veterani va fi verificată de Direcţia Sanitar-Veterinară, printr-un examen organoleptic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS