11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGigi Becali a făcut „justiţie privată“

Gigi Becali a făcut „justiţie privată“

Hoţii maşinii lui Gigi Becali (foto) au fost supuşi unei „justiţii private", care a fost condusă de patronul stelist, acţiunea având scopul de a-i face pe aceştia să recunoască faptul că au furat autoturismul, motivează Tribunalul Bucureşti decizia de a menţine măsura arestării în cazul finanţatorului Stelei.

Potrivit motivării, Becali le-ar fi spus hoţilor că, dacă nu vor da declaraţii că au furat maşina, „va ieşi afară şi îi va lăsa pe mâna gărzilor sale de corp".

Declaraţiile date de victime au fost semnate de o persoană care şi-a atribuit titlul de organ de cercetare penală, declaraţiile fiind semnate şi de Gigi Becali. Instanţa descrie în motivare momentul în care Cătălin Zmărăndescu ar fi încercat să scoată cu cuţitul din piciorul unuia dintre hoţi proiectilul cu care acesta fusese împuşcat.

Judecătorii au mai reţinut că Becali a condus acţiunea de „justiţie privată desfăşurată într-un local public şi filmată, în condiţiile în care părţile vătămate erau rănite, una dintre ele fiind pusă în postura de a fi iminent operată cu un cuţit de unul dintre inculpaţi, părţile fiind obligate să dea anumite declaraţii conform voinţei lui Gigi Becali".

Inculpaţii, apropiaţi sau subordonaţi ai finanţatorului Stelei, au acţionat cu o „deosebită agresivitate, manifestată cu urmăriri cu maşini în timpul nopţii, tamponări intenţionate, executare de focuri de armă în public, imobilizarea acestora (victimelor – n.r.) şi transportarea în portbagaj".

Tribunalul a decis să menţină măsura de arestare a lui Becali şi a altor patru oameni, motivând că activitatea de reţinere prin împuşcare a unei persoane şi sechestrare a ei mai multe ore „are o rezonanţă socială majoră, creând în rândul opiniei publice o stare de temere şi indignare".

Judecătorii au precizat că hoţii maşinii au fost agresaţi, împuşcaţi, îngenuncheaţi şi obligaţi să dea declaraţii autoincriminatoare şi de umilire în public.

Tribunalul a considerat irelevante documentele depuse de Becali la dosar, potrivit cărora este preşedinte de onoare al Ligii Naţionale şi Internaţionale pentru Apărarea Drepturilor Omului. De asemenea, documentele depuse de patronul stelist, care atestă acte caritabile făcute de acesta, sunt „irelevante faţă de calitatea lui Gigi Becali", cercetat pentru lipsire de libertate. Gigi Becali a fost reţinut de procurori pe 2 aprilie, la ora 13.00. Acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, Gigi Becali a fost apoi arestat preventiv, pe 3 aprilie, de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1.

Avocaţii lui Becali au depus vineri, 10 aprilie, la Judecătoria Sectorului 1, o cerere de revocare a măsurii arestării preventive a finanţatorului Stelei, care va fi judecată astăzi. Tot astăzi, instanţa va judeca alte trei cereri din acelaşi dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII